1527 NOVIH OKUŽB: Še vedno se držimo pod mejo za prehod v rdečo fazo

Slovenija

V Sloveniji so v sredo ob opravljenih 5360 PCR testih potrdili 1527 okužb z novim koronavirusom, umrlo je pet covidnih bolnikov, je objavila vlada. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je 917, kar je več kot dan prej, ko je znašalo 889. Hospitaliziranih je 599 covidnih bolnikov, 129 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 56 oseb.

Delež pozitivnih PCR testov je v torek znašal 28,5 odstotka. Opravili so tudi 20.790 hitrih antigenskih testov.

Število aktivnih primerov se še naprej povečuje, trenutno je po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje okuženih več kot 13.600 prebivalcev Slovenije, je na današnji novinarski konferenci o covidu-19 izpostavila Maja Bratuša, ki je vodila novinarsko konferenco. Med občinami, kjer so v sredo zabeležili visoko število novo potrjenih primerov, je izpostavila Brezovico (24), Domžale (21), Kamnik (31), Celje (62), Slovenska Bistrica (29), Velenje (34), Žalec (24), Črnomelj (18), Novo mesto (31), Ribnica (22), Koper (41), Nova Gorica (23), Ljubljana (234) in Maribor (60).

Sedemdnevno povprečje okužb je vnovič višje, je spomnila Bratuša. Po njenih navedbah so na regijski ravni razmere najboljše v posavski, najslabše pa v goriški regiji. Najnižje sedemdnevno povprečje imajo v posavski, zasavski in pomurski regiji, je še navedla.

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb kljub porastu ostaja pod mejo za prehod v rdečo fazo, ki znaša 1000.

Bratuša je izpostavila, da se število sprejemov v bolnišnice povečuje, medtem ko je število odpustov že dva dni podobno. V bolnišnice je bilo v sredo sprejetih 79 bolnikov, odpuščenih pa 56. V primerjavi z dnevom prej bolnišnično zdravljenje potrebuje 18 bolnikov s covidom-19 več. Dva manj pa sta hospitalizirana na oddelkih intenzivne nege.

Danes ob 17. uri bo na Brdu pri Kranju delovni sestanek vlade s svetovalno skupino ministrstva za zdravje, namenjen razpravi o trenutnih epidemioloških razmerah in potencialni prilagoditvi trenutno veljavnih ukrepov, je še dejala Bratuša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija