15-LETNIK BEŽAL PRED KOPRSKIMI POLICISTI: S seboj je imel mladoletno sopotnico

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 19 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 131 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali vlom in dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali enkrat.

Sinoči ob 21.35 so policisti v Kopru ustavljali dva skuterista, ki nista hotela ustaviti. Enega od njiju so izsledili pri Bonifiki, vozil ga je 15-letnik, na mopedu je bila še mladoletna sopotnica. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi več kršitev.

15-letnik ni ustavil na znak policista, ni upošteval prometne signalizacije, vozil je po nasprotnem smernem vozišču, brez vozniškega dovoljenja in po površini, ki ni namenjena mopedu, so sporočili s PU Koper. Vozil je moped, ki ni tehnično brezhiben in ni bil označen z registrsko tablico. Mladoletnika sta kršila tudi odlok o prepovedi gibanja izven svoje občine. Glede pobeglega skuterista policisti še zbirajo obvestila.

Policisti PU Koper so med 22. 4., od 6.00 ure, in 23. 4., do 6.00 ure, obravnavali devet oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Kozina so obravnavali dva državljana Pakistana, policisti PP Ilirska Bistrica pa sedem državljanov Afganistana. Osebe bodo vrnili na Hrvaško po zaključenih postopkih.

V Boninih je nekdo ukradel neregistriran moped Piaggio Zipp, črne barve, vreden 700 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija