12.000 EVROV ZA KVADRATNI METER ISTRSKE HIŠKE: Lastnica pojasnila napako

Istra

Pred nekaj dnevi je Glas Istre poročal, da se v zgodovinskem delu Umaga po rekordni ceni prodaja majhna hišica. 32 kvadratnih metrov velika hišica naj bi bila naprodaj za 382.000 evrov, kar znese 12.000 evrov po kvadratnem metru, je pisal istrski portal. Zdaj je objavil popravljeno novico z nekoliko večjo kvadraturo, a še vedno izredno visoko ceno na kvadratni meter.

Famozna hišica v Umagu naj bi merila 64 kvadratnih metrov in ne le 32. To pomeni, da se kvadratni meter ne prodaja za rekordnih 12.000 evrov, ampak za še vedno visokih, a veliko bolj sprejemljivih 6 tisočakov.

Do napake o kvadraturi je prišlo, ker naj bi v vseh dokumentih pisalo, da hišica meri le 32 kvadratov.

Kot je za Glas Istre pojasnila lastnica, ima hiša tloris 32 kvadratnih metrov, medtem ko je bivalne površine 62 kvadratov, saj ima hiša dve etaži.

Hiša se sicer nahaja na atraktivni lokaciji v zgodovinskem delu Umaga, za župnijsko cerkvijo ob obali, na sprehajališču Sv. Pelegrina. Na zadnji seji umaškega občinskega sveta so svetniki soglasno zavrnili možnost, da bi hišico odkupili, in ker interesa za nakup ni izrazila niti Istrska županija, je hišica zdaj naprodaj na nepremičninskem trgu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija