115 Flipovcev na Slavniku

Oktobrsko soboto, edino, ko ni deževalo, so Flipovci izkoristili za tradicionalni klubski vzpon na koprski Triglav. Na 1028 metrov visoki Slavnik sej je tokrat povzpelo najmanj 115 članic in članov ŠK Flip Piran ter njihovih staršev, sester, bratov in prijateljev. 

Da pa so obiskovalci Slavnika vedeli, kdo je ta druščina razposajenih otrok in odraslih, so pred Tumanovo kočo postavili trampolin in si dali duška s saltami in drugimi vragolijami. Poleg tega so krstno razvili Flipovo zastavo z novim znakom. K odličnemu razpoloženju je pripomogel tudi velik kup slastnih palačink, vafljev in krofkov, ki jih je spekla posebna ekipa Flipovcev po skrivnem Flipovem receptu.

Flipovci se že pripravljajo na tekmovanja

Priprave na prihajajoča tekmovanja so že v polnem teku. Najprej jih čaka državno prvenstvo v akrobatiki, ki bo 17. novembra v Kopru. Pridno vadijo tudi za novoletno pravljico, s katero se bodo predstavili otrokom v obalnih kolektivih. Letošnja Flipova junakinja, ki bo otrokom skupaj s svojim spremstvom pričarala praznično vzdušje, bo Pika Nogavička, premiera pa bo 8. decembra v portoroškem Avditoriju.