11-LETNIK ZGRMEL Z MESTNEGA OBZIDJA: Padec je bil za otroka usoden

Kronika

Dolg niz nesreč z usodnimi posledicami, ki so jim to poletje priča prebivalci otoka Krka, se je žal nadaljeval minuli konec tedna, piše Novi list. V nedeljo zvečer se je na trgu Kamplin ob padcu z mestnega obzidja na skale smrtno ponesrečil 11-letni otrok, po neuradnih informacijah naj bi šlo za češkega državljana.

Fotografije so simbolične. 

Uradne informacije o nesreči sicer še niso znane, po podatkih nekaterih očividcev nesreče pa je bil ponesrečenec otrok, domnevno turist, ki se je v parku sprehajal v družbi svojih staršev. V nekem trenutku se je povzpel na zid, ki obdaja park in z desetmetrskega srednjeveškega obzidja padel na skale. Da je bila stiska staršev po nesreči še toliko večja, je pripomoglo dejstvo, da do otroka nikakor niso mogli dostopati po kopnem.

Poškodovanemu otroku je s svojim čolnom hitro priskočil na pomoč Krčan, ki se je po naključju nahajal v bližini nesreče. Nato so hudo poškodovanega prevzeli zdravniki nujne medicinske pomoči.

Poskusi oživljanja otroka so, po neuradnih informacijah, trajali vse do njegovega sprejema v reško bolnišnico, vendar naj bi otrok na koncu v Klinični bolnišnici Rijeka podlegel poškodbam, ki so bile posledica padca na ostro skalo z višine približno deset metrov.

Lokacija, kjer se je zgodila nesreča, je ena izmed najbolj obiskanih in najbolj fotografiranih razglednih točk, kjer se skozi vse leto gibljejo številni obiskovalci mesta Krk, ki jih zanima ogled zgodovinske dediščine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija