11-LETNA IZOLANKA URESNIČUJE OTROŠKE SANJE: Od Johna Lennona do Anike Horvat, najraje za mikrofonom

Izola

11-letna Izolanka Arnika Marancin je šestošolka, ki je že zelo zgodaj resno zakorakala v svet glasbe. Njena prva ljubezen je petje. Udeležuje se domačih in mednarodnih festivalov, na katerih je dosegla v svoji starostni kategoriji že kar nekaj odličnih uvrstitev. Kljub rosni mladosti ima že pet avtorskih pesmi in posnete štiri videospote.

Pevski potencial pri danes 11-letni Arniki je odkrila njena učiteljica v prvem razredu na OŠ Vojke Šmuc, Patrizia Galbiati Pohajač. Takrat 7-letna Izolanka je zapela na kulturni prireditvi in po velikem aplavzu resneje vstopila v svet glasbe. Sledila je prijava na prvi festival.

Leta 2017 je nastopila na Festivalu FeNS v Kopru, na katerem je predstavila prvo avtorsko pesem "Kadar sedem za klavir". V treh starostnih kategorijah je nastopilo 178 mladih pevcev, Arnika se je v svoji kategoriji "otroški fens 1" uvrstila na prvo mesto.

Istega leta se je odzvala še vabilu na Festival Raspjevane pahuljice v Mrkonjć gradu, v Bosni in Hercegovini, kjer je bila nagrajena za najboljšo interpretacijo. Dvakrat se je udeležila Blejskega zlatega mikrofona. Leta 2018 se je predstavila z avtorsko pesmijo "Ko zaplešemo" in "Imagine" Johna Lennona ter v starostni skupini XXS zasedla 2. mesto.

Na festivalu Piccole Stelle v Trstu se je dvakrat uvrstila na prvo mesto. Dvakrat je bila gostja festivala Constelatia Neconoscuta Vaslui v Romuniji, kjer se je leta 2019 predstavila s pesmijo Anike Horvat "Lahko noč, Piran". Z isto pesmijo je nastopila še na festivalu v Makedoniji, kjer je zasedla 4. mesto v svoji kategoriji in prejela nagrado na najboljšo interpretacijo.

Arnika se že od svojega sedmega leta uči petja v vokalnem studiu Cantica, pod vodstvom Manice Smrdelj, kjer je najmlajša učenka.

"Veselim se vsakega najmanjšega napredka. Zavedam se, da brez trdega dela ni uspehov, zato vztrajam in se izpopolnjujem," pravi 11-letnica, ki se ji še vedno zatresejo kolena pred nastopom, kot je dodala. Seveda ima, kot večina otrok njene starosti, velike sanje o prihodnosti – postati znana pevka ali zaigrati v filmu, v katerem se veliko poje.

Trenutno je v nastajanju njena peta avtorska pesem, za katero je besedilo napisal Drago Mislej - Mef, glasbo pripravlja Jadran Ferjančič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija