11. FESTINNO NAVDUŠIL KLJUB SPLETNI IZVEDBI: Izjemen uspeh primorskih študentov na natečaju INNOchallenge (FOTO, VIDEO)

Koper

V torek se je prek spleta odvil že 11. Festival inovativnosti FestINNO, ki ga vsako leto organizira UP Fakulteta za management v sodelovanju z drugimi slovenskimi in italijanskimi partnerji projekta NUVOLAK2. Zabeležili so kar 650 prijavljenih uporabnikov, skupno pa si je posamezne vsebine ogledalo rekordnih 1750 gledalcev. "Lanski rekord je tako presežen", so zadovoljni sporočili organizatorji. Gledalci so si lahko v štirih sklopih ogledali kar 17 različnih interaktivnih vsebin v treh različnih jezikih – slovenščini, italijanščini in angleščini ter tri vnaprej posnete vsebine, ki jih je pripravilo več kot 30 predavateljev in gostov.

'Zaodrje' 11. FestINNA

Kljub premiku na splet zaradi trenutne zadravstvene situacije se je dogodek odvil z izjemnimi vsebinami, odličnimi gosti, zanimivimi pogovori, debatami, predavanji, delavnicami in okroglimi mizami. Dogajanje se je zaključilo s čezmejnim natečajem za najbolj inovativne poslovne ideje študentov – INNOchallenge.

Letošnji Festinno je poleg izjemno zanimivih vsebin s področij digitalnega marketinga, spletne prodaje, upravljanja blagovnih znamk, programa Erasmus za mlade podjetnike, umetne inteligence in drugih, izjemno pozornost namenil tudi učenju in prilagajanju podjetij in organizacij pri reševanju poslovnih izzivov, ki jih je prinesla epidemije COVID-19.

Predstavitev 3D-tiska

Med drugimi so svojo izkušnjo delili partnerji iz Italije, kjer so se v tem času bliskovito odzvali na težave agroživilske industrije, Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec je predstavila pomembnost poslovnih podpornih organizacij v tem času, partnerji iz ABC Acceleratorja pa so javnosti predstavili pomen velikih sprememb v startup ekosistemih.

Zmagovalci po izboru občinstva – skupina Freedom Camp

INNOchallenge je seveda prinesel tudi zmagovalce natečaja po mnenju komisije, sestavljene iz članov projekta in pedagogov. To so bile skupine: Arte (Università Ca'Foscari, Benetke), Freedom camp, Fresh Start, S-Belt (vse UP Fakulteta za management, Koper) ter Sea Squeezer (UP Fakulteta za turistične vede – Turistica, Portorož).

Na zaključnem dogodku so gledalci z glasovanjem podelili nagrado velikega zmagovalca občinstva, ki je letos šla v roke skupini Freedom Camp v sestavi Klare Koprivec, Matica Gantarja, Maše Antunićević ter Zale Esenko – vsi študentje UP Fakultete za management v Kopru. Predstavitveni video zmagovalne podjetniške ideje si lahko pogledate spodaj.

Kot pravi glavni organizator prireditve, prof. dr. Mitja Ruzzier iz UP Fakultete za management, smo "z letošnjo prireditvijo Festinno, ki je potekala popolnoma online v luči smernic digitalizirane Evrope, dokazali, da smo se partnerji projekta Nuvolak2 in Fakulteta za management sposobni soočiti tudi z izzivi, ki nam jih je prinesla nova realnost s številnimi omejitvami. Odlične vsebine, vrhunski govorci in dobra digitalna izkušnja so to potrdile! Hvala vsem in se vidimo prihodnje leto na FestiNNO 2021!"

Domen Hadalin, eden od predavateljev na letošnjem dogodku

Dogajanje na Festinnu 2020 so spremljali seveda tudi študentje. Adimir Preradović, predsednik Študentskega sveta UP Fakultete za management, je o dogodku dejal: ''Za študente je Festinno vsako leto izjemna priložnost za stik s strokovnjaki in podjetniki, ki nam predajajo najbolj aktualne vsebine tega trenutka. Na tak način pridobivamo znanja, spoznavamo možnosti, ki se nam odpirajo ter tkemo vezi, ki bodo neprecenljive v naši podjetniški prihodnosti. Tudi tokratna izvedba, čeprav brez osebnega stika, je bila neprecenljiva in želimo si, da bi takih dogodkov bilo v prihodnosti še več.''

Festinno se nedvomno vrača tudi naslednje leto – še večji in še boljši, bo brez dvoma postregel z aktualnimi vsebinami, izjemnimi nasveti in veliko mero novega znanja za študente, podjetnike, organizacije in vso ostalo zainteresirano javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija