IZOLANI V NEDELJO NA VOLIŠČA: Kako boste o OPN-ju glasovali vi? (ANKETA)

Izola

To nedeljo, 9. januarja, bodo Izolani na referendumu odločali o usodi Občinskega prostorskega načrta (OPN). Medtem ko se nekaterim zdi pripravljen OPN dober, se drugi z njim ne strinjajo. Kaj pa menite vi? Se strinjate z načrtom, kot so ga oblikovali na občini ali pa, tako kot nasprotniki, menite, da ta kraju ne prinaša nič dobrega? Odgovorite na vprašanje v spodnji anketi.

Izolski občinski svet je OPN sprejel 8. julija lani. Po navedbah občine bo s sprejetjem OPN na območje tovarne Argo in Male opreme med drugim umeščen nov kulturni center, prostor pa ne bo namenjen stanovanjski gradnji. Prostorski načrt omogoča tudi dograjevanje izolske bolnišnice, celovito ureja ukrepe za zagotavljanje poplavne varnosti, poleg tega pa so dosegli dogovor z imetniki pomožnih kmetijskih objektov, da bodo ti za velike kmetijske pridelovalce večji kot doslej.

A tak OPN je očitno razdelil Izolane. V civilni iniciativi Gibanje za Izolo so zbrali podpise za referendum, na drugi strani pa v civilni iniciativi Skupaj za dobro Izole menijo, da je OPN spisan dobro in prinaša dobrobit posameznikov v občini ter dobrobit celotne skupnosti Izolank in Izolanov.

Kakšno pa je vaše mnenje? Odgovorite v spodnji anketi. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  06 .01. 2022 ob  14: 04
-19
Pri nam doma ima OPN 3x ZA!