10 SANJ, KI JIH NE BI SMELI IGNORIRATI: Samo sanjač se lahko prikoplje do prave resnice

Sanje predstavljajo epizode naših življenj in preteklih izkušenj. Lahko jih analiziramo na milijon načinov, a samo tisti, ki jih sanja, je edini, ki se lahko dokoplje do prave resnice in interpretacije svojih sanj. Če nekatere od spodaj naštetih stvari pogosto sanjate, razmislite o tem, kar vam sporoča podzavest.

Sanje že stoletja fascinirajo ljudi. Psihoterapevt Carl Jung je trdil, da so sanje izražanje človekovega najvažnejšega notranjega aspekta tudi takrat, ko se nam zdijo sanje povsem brez pomena. Če jih boste analizirali, jih boste povezali z nečim, kar se vam dogaja in odkrili, kaj vas muči. Jung posebej opozarja na sanje, ki se nam ponavljajo. Sanje naj bi imele celo preroško moč – lahko nas opozorijo na svetlo ali mračnejšo prihodnost.

Na teh 10 sanj morate biti pozorni:

Letenje. Sanje o letenju nam kažejo potrebo po uresničitvi ambicij. Kam grem? Kako bom do tja prišel? Imam težave s potovanjem skozi življenje? To so vprašanja, ki si jih moramo postaviti. Čeprav sanje o letenju izginejo v trenutku, ko se prebudimo, puščajo za seboj pomembna sporočila. Predvsem sporočilo o svobodi, da naredimo, kar si želimo, da se ne bojimo, ker smo na dobri poti.

Slapovi. Sanje o vodi so običajno izraz našega emocionalnega stanja. Voda simbolizira čiščenje in čistočo. Sanje o slapu ali slapovih so zato dober znak. Predstavljajo nov začetek. Če sanjate slapove, se vprašajte: Je slap majhen ali velik? Kako doživljate ovire? Je slap v mračnem gozdu ali na čudoviti plaži?

Zobje. Sanje o zobeh so zelo pogoste. Izdiranje zoba simbolizira nekaj, kar mora priti na plano, kar mora oditi morda. Pokvarjeni zobje so simbol zadrževanja strahu in tesnobe. Če sanjate sicer najpogostejše sanje v zvezi z zobmi, in sicer da vam izpadajo – gre za novo situacijo, ki pri vam povzroča stres. Nova služba morda, strah pred izgubo, pomanjkanje moči v odnosih ali laži, ki se skrivajo globoko v nas. Če sanjate zobe, se vprašajte: Kako se počutim zaradi svojih zob? Kake negujem svoje življenje?

Smrt. Sanje o smrti so zelo pogoste. Vsi se jih prestrašijo, vendar gre za pozitivne sanje. Sanje o smrti simbolizirajo zaključek nečesa. Konec neke situacije, morda znak umiranja odnosa, ki za nas ni dober ali nas ne osrečuje. Smrt sanjamo, ko smo v fazi spreminjanja samih sebe. Vprašajte se: Umiram v sanjah jaz? Umira nekdo, ki mi je drag?

Nosečnost. Nosečnost v sanjah simbolizira veliko rast in razvoj, ki je morda usmerjen v prihodnje želje in projekte. Vprašajte se: Kaj poskušam narediti? Sem morda noseča? Za kakšno mojo transformacijo gre? Sanje o nosečnosti lahko pripeljejo do plodnih idej za posel in zasebne odnose.

Hiše. Sanje o hišah simbolizirajo različne aspekte naše osebnosti. Hiša je znak varnosti in udobja. Podstrešje simbolizira skrivne spomine. Klet predstavlja intuicijo zavednega. Če sanjate hišo, se vprašajte: Kako skrbim za svoje telo? Kake se vidim v odnosu do sveta? Pogrešam občutek pripadnosti? Želim v svojem domu karkoli spremeniti?

Denar. Sanje o denarju nam omogočajo, da prebudimo v sebi hvaležnost. Sanje o denarju so sanje o sreči in o tem, koliko smo vredni. Zadetek na loteriji simbolizira spremembe v načinu življenja. Dajanje denarja je strah pred njegovo izgubo. Takšne sanje so v povezavi s srčiko našega čustvenega odnosa do bogastva in blagostanja. Finančna stabilnost ali izguba so ponavadi najbolj pomembni dejavniki v našem življenju. Če v sanjah vidite denar, se vprašajte: Sem na dobri poti, da izgubim delo? Sem zadolžen? Kaj boste storili, če zadenete na loteriji? Finančne zadeve redko kdaj zapustijo naš um, ko se prebudimo. Denar simbolizira tok življenja.

Prešuštvo. To so sanje, ki označujejo potlačeno seksualno željo. Sanje o prešuštvu veliko povedo o čustvenem odnosu, v katerem smo se znašli, pa tudi o naših strahovih, ogroženem samozaupanju in nezavednem sprejemanju problematičnega odnosa. Se bojite izgube ljubljene osebe? Ste zadovoljni v svojem odnosu? Kako se počutite v svojem telesu? Kakšne so vaše želje?

Ogenj. Sanje o ognju imajo več kontekstov. Ogenj v daljavi simbolizira željo in transformacijo. Igranje z ognjem je lahko opozorilo pred rizičnim početjem. Če se sanje začnejo s požarom, je to simbol potlačene jeze. Vprašajte se: Se izogibam rizični situaciji? Vsakodnevno gasim požare?

Golota. Sanje o goloti so zelo pogoste in so povezane z našimi strahovi pred odkrivanjem. Če sanjam drugo golo osebo, je to povezano s tako imenovano golo resnico neke situacije. Golota lahko pomeni izgubo spoštovanja, sprejemanje nepopolnosti in pomanjkljivosti. Vprašajte se: Se sramujem svojega telesa? Se sramujem tega, kar sem? Če ste goli v sanjah, se morda bojite, da bi drugi videli, kakšni ste v resnici?

Da bi razumeli svoje sanje, moramo najprej zelo dobro poznati sebe. Če pogosto sanjamo, pomeni, da naša intuicija deluje in da smo na dobri poti pri reševanju težav, pa tudi, da so naše telo, duh in um dobro prepleteni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija