10 MINUT 'ŠVICANJA' IN 24 UR 'KURJENJA' MAŠČOBE! Trening program, ustvarjen zate (VIDEO)

Slovenija

HIIT je način vadbe, s katerim ubiješ kar nekaj muh na en mah. Ne samo, da s HIIT-om porabiš veliko kalorij v kratkem času in ohraniš ali celo povečaš mišično maso, ampak te vrste kardio tudi omogoča, da tvoj metabolizem po končanem treningu pospešeno dela še 24 ur in s tem kuri maščobe! Več sledi v nadaljevanju.

HIIT oziroma visoko intenzivni intervalni trening je način vadbe, pri katerem se izmenjujejo intervali visoko intenzivnega treninga, ki pospešijo srčni utrip in nizko intenzivnega treninga oziroma popolnega počitka. Gre za vadbo, ki ponuja najboljše razmerje med porabljenim časom in končnimi rezultati.

Če se sliši predobro, da bi bilo res, potem zelo verjetno je, a ne v primeru HIIT-a. Navadno HIIT trening traja od 10 do 30 minut in vključuje na primer tek na prostem ali tekalni stezi, kolesarjenje zunaj ali na sobnem kolesu, veslanje, preskakovanje vrvi in vaje z lastno težo (lahko tudi z utežmi). HIIT trening na veslaški napravi (veslaču) bi zajemal recimo 30 sekund čim hitrejšega veslanja z visokim uporom, sledilo pa bi nekaj minut počasnega, lahkega veslanja z nizkim uporom. To bi se štelo za eno ponovitev HIIT-a. Trening pa bi obsegal na primer 4–6 omenjenih ponovitev.

Skratka HIIT ponuja mnoge koristi, kot so velika poraba kalorij v kratkem času, povečana hitrost metabolizma še nekaj ur po vadbi, ohranitev ali celo povečanje mišične mase, izboljšana poraba kisika, znižanje srčnega utripa in krvnega tlaka, izboljšanje ravni krvnega sladkorja in aerobne ter anaerobne zmogljivosti.

????‍♀️ Rowing machine benefits spread far and wide, including its unique ability to target 85% of your body's muscles. ???????? ???? Basically the OG, alongside the classic running machine, rowing machines (aka ergometers or ergs) also improve posture and tone the lower body, so it's hardly surprising that rowing machine workouts are still going strong — despite the machine being invented in the 1870s. ????‍♀️ In fact, if your rowing machine is currently taking a sabbatical in the shed, now is most definitely the time to dust it off. ✅???? ????‍♀️ Prednosti veslaške naprave je res veliko, vključno z njeno edinstveno sposobnostjo, da targetira kar 85 % tvojih mišic! ???????? ???? V bistvu poleg tekalne steze, tudi naprava za veslanje izboljša držo in tonira spodnji del telesa, zato ni presenetljivo, da so treningi na veslaču še vedno popularni – kljub temu, da je bila naprava izumljena v 1870-ih letih. ????‍♀️ Če je tvoj veslač trenutno na počitnicah v kleti, je zdaj zagotovo pravi čas, da z njega odstraniš prah in odveslaš na pot do čvrstega telesa. ✅????

Objavil/a ROMY Strong dne Petek, 17. februar 2023

Ker je poletje vsak dan bližje, bo za večino verjetno najbolj pomembna prednost HIIT-a, ki predstavlja zmanjšanje količine telesne maščobe kljub relativno kratkemu treningu. Na primer študija, ki jo je izvedel in leta 2001 objavil raziskovalec in profesor dr. Jeffrey Warren King, je pokazala, da metabolizem po končanem HIIT treningu pospešeno dela še 24 ur in s tem kuri maščobe!

ROMY Strong 90-dnevni Fit Izziv je fitnes program, ki vključuje tako HIIT kot vadbo za moč in visoko ter nizko intenziven kardio. Zajema kopico različnih treningov in vaje, ki so prilagojene tvojim ciljem in telesni pripravljenosti. Treningi so zelo raznovrstni in zagotavljajo udobnost ter varnost. Poleg tega bodo poskrbeli, da bo tvoje telo tonizirano in oblikovano. To pomeni, da v kratkem spet lahko oblečeš svoja najljubša oblačila in se v svojem telesu počutiš samozavestno.

Program obsega še zdrave prehranske načrte (tudi veganski, vegetarijanski in brezglutenski), ki so prilagodljivi in omogočajo pestro izbiro živil iz vseh skupin prehranske piramide. Vsak dnevni prehranski načrt in obrok vključujeta število kalorij in količino makrohranil, kamor spadajo beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe.

Poleg tega prejmeš priročnik z izobraževalnim gradivom za jasnost o tem, kako z vadbo s težo in ustrezno prehrano dosežeš optimalne rezultate, kaj vse je pomembno in čemu se izogniti.

In to še ni vse. V 90-dnevni Fitnes Izziv je vključena tudi knjižica z odgovori na najpogostejša vprašanja o pravilni vadbi in optimalnem načinu prehranjevanja. Saj veš, kako pravijo, če se učiš na napakah drugih, manj boli.

Fitnes program skupaj vsebuje preko 300 strani informacij, ki so plod bogate prakse in nenehnega dodatnega usposabljanja ter izobraževanja ROMY Strong ekipe. Program so razvijali več mesecev na podlagi ugotovljenih želja, potreb in izkušenj, ki so jih pridobili z večletnim delom z različnimi posameznicami s podobnimi cilji.

Fit Izziv podpira strokovnjak Janez Logar, mag. kineziologije, osebni trener in nutricionist, ki zagotavlja varnost in učinkovitost programa.

Spusti na plan svoje sanje in spremeni življenje na boljše. Ne odlašaj, naroči 90-dnevni Fit Izziv in naredi korak do bolj zdravega in veselega telesa, ki lahko izkaže vse svoje zmogljivosti.