VLADA SPREJEMALA KADROVSKE ODLOČITVE: Na katerih ministrstvih so spremembe?

Slovenija

Vlada je na današnji seji sprejela še nekaj kadrovskih odločitev. Med drugim je na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) za generalno sekretarko imenovala Radovanko Petrić, za generalno direktorico direktorata za šport pa Mojco Doupona. Nove direktorje direktoratov je imenovala še na nekaterih ministrstvih.

Perićevo je vlada na položaj generalne sekretarke na MIZŠ imenovala za mandatno dobo petih let, in sicer od 1. decembra. Mojca Doupona, ki je trenutno vršilka dolžnosti generalne direktorice direktorata za šport, pa bo funkcijo s polnim mandatom opravljala od 5. decembra za dobo petih let.

Poleg tega je vlada na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina razrešila generalnega direktorja direktorata za obrambne zadeve Andreja Kavarja, ki je ministru podal prošnjo za razrešitev. Za vršilca dolžnosti pa je vlada imenovala Valterja Vrečarja, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Na ministrstvu za zdravje pa bo funkcijo generalne direktorice direktorata za javno zdravje od 1. decembra za mandatno dobo štirih let opravljala Vesna Kerstin Petrič, ki je trenutno vršilka dolžnosti generalne direktorice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija