SI JE NATAŠA ŠVIKART 'IZPOSOJALA' TUDI OD DRUGIH BOLNIH OTROK? Ovadila sta jo še dva starša

Slovenija

Potem ko je v medijih odjeknila novica, da si je predsednica humanitarnega društva Maus Nataša Švikart 'izposodila' 29 tisoč evrov iz sklada dobrodelne akcije za šestletnega Gala iz Dupleka, zdaj prihajajo na plan še njeni drugi 'umazani posli'. Švikartovo sta včeraj ovadila starša dveh otrok, za katera so zbirali denar v njenem društvu. Na policiji jo je pred tem že ovadila tudi Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič.

Nataša Švikart, predsednica humanitarnega društva Maus

Nataša Švikart si je po najnovejših podatkih, o katerih poroča portal maribor24.si, od bolnih otrok, za katere je denar zbiralo njeno humanitarno društvo, očitno 'izposojala' še pred dobrodelno akcijo za Gala Štefliča. Društvo Maus je v preteklosti zbiralo denar za več otrok, med drugim za Lano Beranič in Marka Aberška. Starši omenjenih otrok naj bi že dlje časa sumili, da jim Švikartova prikriva, koliko denarja je bilo zares zbranega, saj niso nikoli videli vseh bančnih izpiskov. Lanin oče in Markova mati sta se, po zgledu Galove mame, tako odločila, da predsednico društva ovadita kriminalistom.

Švikartova z malim Galom Štefličem

Kot je za 24ur povedala Markova mama Jožica Aberšek, se je za prijavo odločila iz povsem preprostega razloga – ker ne dobi izpiskov. "Pošiljam ji sporočila, a vedno dobim izgovore. Rada bi izvedela, koliko denarja se je dejansko zbralo za Marka." Iz podobnega razloga se je za ovadbo Švikartove odločil tudi Lanin oče Marjan Beranič. Meni namreč, da njeno početje ni pošteno do vseh, ki so si trgali od ust, in da je prav, da izvedo, kam je šel njihov denar.

Za nameček pa zdravljenje Lane, ki je sicer že šla na zahtevno in drago operacijo na Florido, in Marka še ni končano. Kot še poroča maribor24.si, naj bi društvo Maus za Marka zbralo 40 tisoč, za Lano pa 20 tisoč evrov. Beraničevi so od Švikartove prejeli 18 tisočakov, zato se upravičeno sprašujejo, kaj se je zgodilo s preostankom denarja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija