KOPRČANI 'RAZBILI' LJUBLJANČANE: Ostajajo na vrhu

Šport

Košarkarji Ilirije so v 17. krogu lige Nova KBM izgubili proti Sixtu Primorski s 66:87.

Najboljša ekipa lige Sixt Primorska je v rezultatsko nepomembni tekmi, kot je pred tekmo dejal njen trener Jurica Golemac, saj imata obe moštvi zagotovljeno mesto v ligi za prvaka, upravičila vlogo favorita in v drugem polčasu strla odpor Ljubljančanov, ki so na prvem medsebojnem obračunu v gosteh slavili. Primorci so danes prišli do svoje 12. zmage, Ilirija pa je doživela osmi poraz.

V prvem polčasu sta bili ekipi bolj ali manj izenačeni, več časa so v vodstvu prebili gosti, ki so največ vodili za šest točk. Razmerje moči pa se je spremenilo v drugi polovici tretje četrtine, ko so gosti stopili na plin in najprej v 27. minuti povedli s 60:45 po košu Nejca Zupana, dve minuti pozneje pa je Matic Rebec s trojko poskrbel že za zanesljivih 67:50. Ko je Zupan v 27. minuti zabil za 79:62, je bil zmagovalec odločen. Najvišja prednost na tekmi je znašala 21 točk ob koncu tekme.

Ilirija bo v zadnjem krogu rednega dela v torek gostovala pri Šenčurju, Sixt Primorska pa bo gostila Krko.

Pri domačih sta po 13 točk in sedem skokov zbrala Stipe Modrić in Žan Mark Šiško, pri gostih je Mirko Mulalić dosegel 19 točk, Marjan Čakarun pa 15 točk in osem skokov.

"Zaslužena zmaga Sixt Primorske. Na tekmo smo se s psihološkega stališča slabo pripravili, kar je bila povsem moja krivda," je povedal trener Ilirije Saša Dončić, Golemac pa je dejal: "Čestitke fantom za zmago. Danes smo igrali z več energije kot na prejšnjih tekmah, kar je bil tudi naš cilj. Zmage smo si želeli bolj kot Ilirija, kar se je videlo tudi na parketu. Rezultatsko nam zmaga sicer ne pomeni nič, je pa zelo pomembna za našo psihološko stanje."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Dokler |  14 .02. 2018 ob  09: 12
se ne vmeša politika...
basket |  12 .02. 2018 ob  09: 16
se na primorskem s Sixtom na vrhu končno premika v pozitivno smer. Prav bi bilo da bi bil samo en klub na obali in prepričan sem da bi bili med elito v prvi ABA ligi.