GROZLJIVKA, TRIJE MORSKI PSI NAPADLI 8-LETNIKA: "Ogromno krvi, z njegove noge so viseli kosi mesa"

Svet

8-letnega Finleyja Downerja so med potovanjem po Karibih napadli trije morski psi, pred še hujšo tragedijo pa ga je rešila njegova 12-letna sestra. Napad se je zgodil v zaščitenem pristanišču Compass Cay.

Michael Downer, oče napadenega dečka, je luksuzni dopust rezerviral zase in za svoje tri otroke, 8-letnega Finleya, 9-letno Lily in 12-letno Emily. Dejal je, da so otroci videli, kako morski psi plavajo v bližnji laguni poleg kopice turistov. Po tem ko so pojedli ostanke hrane, ki so jim jo vrgli turisti, pa so odšli.

"Nenadoma sem zaslišal prestrašen krik in videl na desetine morskih psov, ki so krožili okoli Finleyja. Bilo je toliko krvi. Z njegove noge so viseli kosi mesa. Lahko bi ga ubili. Bilo je kot prizor iz Čeljusti," je dečkov oče opisal napad.

Po hudem napadu je deček prestal operacijo, ki je trajala tri ure, še piše Daily Mail.

Njegov oče je besen, saj so mi, vsaj tako trdi, turistični vodiči zatrjevali, da se morskih psov ne rabijo bati.

Predstavnik operaterja Exuma Escapes pa je povedal, da se je družina v laguno odpravila brez vodnika, in to na tisti kraj, ki ga običajno ne obiščejo na svojih izletih.

Na svoji spletni strani navajajo, da so vrste morskih psov, ki tam živijo, kot hišni ljubljenčki in da so marino Compass Cay spremenili v njihovo zatočišče. "Morski psi so gladki na otip, ko plavajo in se drgnejo ob vaše noge. So rjave barve in jih običajno ne moti bližina drugih morskih psov in ljudi," navajajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  09 .08. 2022 ob  14: 18
Ziga, nimas pojma!
ZigaZois |  08 .08. 2022 ob  20: 28
@ manemebasat; Glede na ti, da je Regional obala in NE Regional Ljubljana, je napisano pravilno!
manemebasat |  08 .08. 2022 ob  18: 56
“da se morskih psov ne rabijo bati” Rabijo? Slovenština!