BO TA NAPAKA VPLIVALA NA SODBO V ZADEVI MARINA? Na seznamu domnevnih prostitutk tudi moški

Kronika

V sojenju v zadevi klub Marina, kjer obtoženim sodijo zaradi zlorabe prostitucije na škodo več kot 500 domnevnih oškodovank, je eden od obtoženih Dejan Šurbek opozoril, da je na seznamu domnevnih oškodovank tudi več kot sto ljudi, ki niso nikoli prestopili praga kluba, navaja današnji Večer.

Specializirano državno tožilstvo obtoženim očita kaznivo dejanje zlorabe prostitucije na škodo 503 domnevnih oškodovank. Na enem od prejšnjih sojenj pa je Šurbek opozoril, da 129 domnevnih oškodovank ni bilo v klubu Marina, da jih je 17 napisanih dvakrat ter da je med imeni tudi okoli deset moških, poroča Večer.

Po navedbah časnika je tožilka Maja Šajn Veber pojasnila, "da v obtožnici niso še vsi natančni podatki" in da bo obtožnico pred koncem sojenja še spremenila in bo v njej natančno navedeno glede oškodovancev.

Tožilstvo je od policije prejelo prvi seznam domnevnih oškodovank, ko pa je bila vložena obtožnica, je policija tožilstvu podala še nova imena, zaradi česar je v spremenjeni obtožnici več imen, še navaja Večer. Tožilka je pojasnila, da so o napakah, ki so se pojavljale, obvestili tudi policijo, ki je delala seznam oškodovank. O sojenju poroča tudi časnik Dnevnik.

BONUS VIDEO: Na Obali so pripravljeni na turiste, bodo ponovili rekordno sezono iz leta 2019?

V sojenju, ki poteka na koprskem okrožnem sodišču, so zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina obtoženi Sergej Racman, Damjan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos. Na sofisticiran način naj bi pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev. Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija