"ARETACIJA" USPELA: Tatinsko medvedko spravili na varno (VIDEO)

Svet

Razvpita 500-kilogramska medvedka je bila po več kot enoletnih brezuspešnih poskusih končno "aretirana" zaradi serije vlomov v domove na območju jezera Tahoe v Kaliforniji. Nanjo so oblasti postale pozorne potem, ko je njeno vedenje kazalo, da je izgubila ves strah pred ljudmi, zaradi česar so jo ocenili za potencialo nevarno, saj je z svojimi dejanji prestopila meje medvedje radovednosti.

Precej debeli črni medved, znan kot Hank the Tank, se je izkazal kasneje za medvedko, vendar je legendarno ime ostalo. Prek DNK sledi so Hanka povezali z več kot 21 vlomi v domove in s številnimi drugimi primeri materialne škode v tej regiji vse od leta 2022. Pri svojih napadih na vire človeške hrane je medvedka postala tako uspešna, da ji pozimi 2021–2022 ni bilo treba spati v zimskem spanju.
Na Hanka so oblasti postale pozorne potem, ko je postalo očitno, da je izgubila ves strah pred ljudmi, zaradi česar so jo ocenili za potencialo nevarno, saj je njeno vedenje prestopilo mejo med radovednim in naravnim. Čeprav so uradniki razpravljali o njenem odstrelu, so ljubitelji žival in organizacija Bear League dosegli, da se to ni zgodilo.

Remember about a week ago when the young cub from the family of four was hit by a car on a busy road and BEAR League helped get them all together where the Mama Bear wanted everyone to be? The injured cub was limping but mobile and it was clear his Mom was looking out for him. We’ve kept a close eye on them and would like to share this video taken today by one of our BEAR League volunteers, Kathi, when she went to see how they were doing. Please stay watchful while driving and be extra careful about locking up trash and keeping garage doors closed. These bears are always on the lookout for people who make mistakes. Help us keep them safe.

Posted by BEAR League on Tuesday, 1 August 2023
Intenzivno iskanje medvedke se je začelo v začetku lanskega leta, potem ko je žival, navajena na hrano, začela uporabljati silo za odpiranje hiš in smetnjakov ter praznjenje hladilnikov, zlasti pa potem, ko ji je uspel vlom v popolnoma zavarovano hišoHank je bila imobilizirana s pomirjevalnim strelom in prijeta v začetku avgusta, po besedah državnih uradnikov pa bo zdaj premeščena v zavetišče za divje živali v južnem Koloradu.  
Hank se je v času prijetja nahajala skupaj s svojimi tremi mladički, ki bodo po vsej verjetnosti premeščeni v drugo zavetišče, kjer naj bi jih "rehabilitirali" in odvadili vlamljanja v človeške domove ter čez čas vrnili v divjino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija