50 MILIJONOV DOLARJEV ZA OGLAŠEVANJE: Bidnova kampanja cilja na Trumpove obsodbe (VIDEO)

Svet

Predsedniška kampanja Joeja Bidna bo ciljala na kazenske obsodbe republikanskega izzivalca Donalda Trumpa kot del 50 milijonov dolarjev vredne oglaševalske kampanje pred prvim predsedniškim soočenjem med obema kandidatoma, ki bo 27. junija. Ta poteza pomeni opazen premik v Bidnovem pristopu k Trumpovi obsodbi po prvotni zadržanosti predsednika, da bi se ukvarjal s Trumpovimi pravnimi težavami. 30-sekundni oglas 'Character Matters' (Značaj je pomemben), ki pravi: "Te volitve so med obsojenim kriminalcem, ki misli le nase, in predsednikom, ki se bori za vašo družino," bo začel teči v vseh ključnih državah, ki so se v zadnjih volitvah izmenjevale med republikanci in demokrati.

Trump je bil 30. maja obsojen s strani newyorške porote za 34 kaznivih dejanj zaradi ponarejanja poslovnih evidenc. "Pokvarjeni Joe Biden in demokrati so zlorabili pravosodni sistem proti predsedniku Trumpu in ta nov oglas še enkrat dokazuje, da je bil lažni proces vedno namenjen vmešavanju v volitve, a Američani to vidijo," je na družbenem omrežju X zapisala predstavnica Trumpove kampanje Karoline Leavitt. Biden in Trump sta v nacionalnih anketah izenačena manj kot pet mesecev pred volitvami, medtem ko ima Trump prednost v ključnih državah, ki bodo odločale o izidu, kažejo ankete, izvedene pred obsodbo. Pri ekonomskih vprašanjih, kot je inflacija, Trump pri volivcih na splošno dosega višje ocene kot Biden. Bidnova kampanja in več demokratov so sprva oklevali poudariti Trumpovo obsodbo, pri čemer so se odločili za pristop počakaj in poglej glede oglaševanja in novih strategij. Želeli so videti rezultate anket in povratne informacije volivcev, preden bi močno reagirali.

V začetku tega meseca je Biden na zbiranju sredstev v Greenwichu v Connecticutu prvič označil Trumpa za "obsojenega zločinca". Anketa Reuters/Ipsos, izvedena takoj po Trumpovi obsodbi, je pokazala, da je 10 odstotkov republikanskih volivcev dejalo, da bodo manj verjetno glasovali za Trumpa po njegovi obsodbi, kar je pomembna številka glede na ozke marže, ki odločajo o predsedniških volitvah v ZDA. Trump se sooča tudi s kazenskimi obtožbami v treh drugih primerih: primer vmešavanja v volitve v Georgii, primer dokumentov na Floridi in primer vmešavanja v volitve na zvezni ravni. Prav tako se pritožuje na rezultate svojih civilnih sojenj. Bidnov sin Hunter je ta mesec postal prvi otrok sedanjega ameriškega predsednika, ki je bil obsojen kaznivega dejanja. Anketa Reuters/Ipsos kaže, da velika večina volivcev pravi, da Hunterjeva obsodba ne bo vplivala na njihov glas na volitvah 5. novembra.

Debata med Bidnom in Trumpom je manj kot dva tedna stran, in obe kampanji se pripravljata na prvo soočenje. Debata bo vključevala dva komercialna premora, brez rekvizitov in utišanih mikrofonov, je v soboto povedala CNN, ki bo gostila dogodek v Atlanti. Bidnova kampanja je v aprilu zaostala za Trumpovo v zbiranju sredstev, toda demokrati so kljub temu ohranili skupno finančno prednost pred Trumpom. Bidnova kampanja ima še vedno precej večje finančne rezerve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija