20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
19:17
16.11.2018

ZD IZOLA VABI NA DAN ZDRAVJA: Naj bo zdravo življenje vaš vsakdan

Na Lonki v Izoli bo v soboto, 15. septembra, od 9. do 13. ure potekala prireditev Dan zdravja, ki ga organizira Center za krepitev zdravja. Strokovni tim Centra za krepitev zdravja bo predstavil Program za krepitev zdravja in vas usmeril v brezplačne delavnice. Možen bo praktičen poizkus tehnik sproščanja z zvočnim posnetkom.

Vsebino omogoča ZD Izola, foto: ZD Izola, italiadiscovery.it, rimediansia.com
12.09.2018 ob 14:33

Prireditev bo zdravju naklonjena s pestro ponudbo izdelkov in aktivnosti, ki jih boste našli na stojnicah. Preizkusili se boste lahko v hoji na dva kilometra in brezplačno opravili meritve krvnega tlaka in sladkorja ter analizo telesne sestave. Potekalo pa bo tudi testiranje funkcionalnih sposobnosti.

Poskrbljeno bo tudi za prehrano, in sicer bodo pripravili degustacijo zdravih namazov. Ker je tudi lepota odraz zdravja, se boste na prireditvi lahko seznanili z naravno kozmetiko, otroci pa bodo lahko uživali v pestri ponudbi kreativnih igrač iz naravnih materialov. 

Na sami prireditvi bodo svoje aktivnosti predstavila tudi obalna društva bolnikov in združenja. Program bomo popestrili z demonstracijio nordijske hoje. Ker ne želijo pozabiti niti na starostnike, se boste lahko seznanili s projektom 'Za demenci prijazno skupnost'. Društvo Spominčica bo tako poskrbelo za informativni material o bolezni in o samem projektu.

Namen projekta je namreč oblikovanje neformalnih izobraževalnih programov in usposabljanj za posamezne ciljne skupine, ki bodo prispevali k oblikovanju demenci prijazne skupnosti. Slednja bi pomenila razvito podporno okolje, dostopnost do zdravljenja in oblik pomoči v skupnosti, povezovanje različnih organizacij z namenom večje prepoznavnosti demence, večjega ozaveščanja in s tem večjih možnosti za zgodnjo diagnozo bolezni.

Sicer pa je Obala sredi junija dobila prvo demenci prijazno točko. Zaživela je v Zdravstvenem domu (ZD) Izola, kjer želijo zagotavljati vključenost in opolnomočenje oseb z demenco ter njihovih svojcev. "Demenca je največji zdravstveni in socialni problem današnje družbe. Število bolnikov hitro narašča, je najdražja izmed vseh bolezni in predstavlja veliko breme tako družbi kot svojcem," je izpostavila predsednica društva Spominčica Štefanija L. Zlobec.

Prireditev organizira Center za krepitev zdravja, ki je 17. maja zaživel v Zdravstvenem domu Izola.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno