ZAKAJ SE KVARIJO ŽIVILA V HLADILNIKU? Kuhano hrano postavite nad sire

Zakaj mleka ne bi smeli shranjevati v vratih hladilnika? Ker temperatura v hladilniku ni povsod enaka in prav pri vratih je najvišja. Prav tako so vrata podvržena večjim temperaturnim spremembam. Prav tako ni dobro v vratih shranjevati jajc, čeprav to počne večina.

Idealno mesto za shranjevanje obojega je srednja polica hladilnika, kjer je temperatura najbolj konstantna.

V predal na dno hladilnika je primerno shranjevati sadje in zelenjavo.

Na prvo polico damo sveže mesto, ribe, in morske sadeže, ki jih je dobro zaviti v folijo.

Na drugo polico shranite mlečne izdelke, jajca in suhomesnate izdelke.

Na najvišjo polico shranite ostanke večerje, kosila ali narezane salame.

V vrata shranite namaze, vloženo zelenjavo, sokove in marmelade. Prostor je primeren tudi za shranjevanje masla in mehkih sirov.

Surova živila naj bodo čim dlje od pripravljenih živil. Kuhano hrano postavite nad sire.

V hladilnik ne sodi sadje kot so banane, avokado, nekaterine, hruške, slike in jabolka. Spuščajo namreč pline in s tem spodbujajo kvarjenje drugega sadja ter zelenjave. Od zelenjave v hladnilniku ne shranjujte čebule (zaradi vlage začne hitreje gniti), paradižnika (izgubil bo pravi okus) in krompirja (na mrazu se škrob spremeni v sladkor).

Deli novico:

hladilnik |  25 .03. 2017 ob  19: 35
-2
V hladilnik ne sodi sadje kot so banane, avokado, nekaterine, hruške, slike in jabolka - zakaj pa bi nekdo imel sliko v hladilniku? haha
lucenera |  25 .03. 2017 ob  17: 20
jaz sem imel Lučko še kje drugje in ne samo v hladilniku - ampak tisto so že "tempi passati" ! ......... ;-))
XXX |  25 .03. 2017 ob  08: 49
Jaz pa imam samo še lučko v hladilniku,ker za drugo ni denarja.
jaz |  24 .03. 2017 ob  20: 01
imam danes v hladilniku samo konzerve od skuše ... ne vem pa, če naj postavim tiste v olivnem olju zgoraj ali spodaj ( onih drugih v sončničnem ... ) ?