26 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
14:13
20.05.2018

ZAČENJAJO SE DELA NA CESTI NA MARKOVEC: 33 novih parkirišč in dodatno za motorje

V sredo, 16. avgusta, se začenja celovita ureditev območja ob blokih na Cesti na Markovec od številke 51. do 65., v okviru katere bodo zgrajena dodatna parkirna mesta. Za čas gradbenih del bo na dovozni poti veljala polovična zapora, po kateri bo promet tekel izmenično enosmerno.

Vsebino omogoča Mestna občina Koper Foto:ekoper
11.08.2017 ob 13:59

Parkirni kaos, otežen dostop do blokov, pomanjkanje parkirišč, vse to so težave, s katerimi se stanovalci tega območja srečujejo že vrsto let. Občina je sicer pred leti stisko nekoliko omilila z ureditvijo velikega parkirišča na ploščadi v neposredni bližini bloka CNM št 65. (ob otroškem igrišču), a to ni zadostovalo, da ne bi tamkajšnji prebivalci svoja vozila še naprej parkirali na cestišču dostopne poti oziroma ponekod celo na pločniku.A poslej ne bo več tako. Občina bo namreč v sredo začela s celovito ureditvijo tega območja, v okviru katerega bo zgrajenih 33 dodatnih parkirišč za avtomobile in parkirišče za motorna kolesa, poskrbljeno pa bo tudi za dotrajano in poškodovano dostopno pot, pločnik in ekološke otoke.Nova parkirna mesta bodo urejena na zelenicah ob cestišču, kjer bo zaradi strmega terena potrebno izvesti štiri podporne zidove, ponekod se bodo zabojniki za smeti povsem umaknili. Ti bodo postavljeni v okviru treh ekoloških otokov, dva bosta ostala v neposredni bližini novih parkirnih mest, enega pa bodo uredili na drugi strani ceste, tik pred krožiščem z Benčičevo ulico. V okviru naložbe bo obnovljena in delno zamenjana tudi javna razsvetljava vzdolž celotne ulice, občina pa bo razširila in uredila še dovoze do parkirnih mest pred posameznimi bloki. Dela naj bi se končala novembra.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno