20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
09:52
18.10.2018

ZAČENJA SE TEDEN RESTAVRACIJ: Ko kuharski mojstri tradiciji dodajo lastno ustvarjalnost

Po vsej Sloveniji se je danes začel jesenski Teden restavracij, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni. V deveti izvedbi bosta sodelovali 102 restavraciji, od tega 13 prvič. Glede na število dosedanjih rezervacij bo dobrote okušalo več kot 45.000 ljudi, so sporočili organizatorji projekta.

Uredništvo/STA/K.K., foto: vivi.si, ragusanews.com, lefonticine.com
12.10.2018 ob 18:51

Restavracije bodo v sklopu Tedna restavracij do prihodnje nedelje ponujale menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Cena menijev pri vseh ponudnikih bo 18 evrov.

Letošnja Tedna restavracij - poleg jesenske ima projekt tudi spomladansko izvedbo - sta v znamenju pozdrava iz kuhinje, zato bo tudi tokrat na tem delu menija še več poudarka.

 

Iz prejšnjih poudarkov Tedna restavracij je postalo nujno, da kuharski mojster tradiciji dodaja lastno ustvarjalnost, da uporablja lokalne, sezonske in kakovostne sestavine ter zanje plete mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Prav tako je že pričakovano, da predstavlja svoje jedi na krožniku tako, da gost hrano uživa tudi z očmi.

Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti, so še pojasnili organizatorji.

Akcija Teden restavracij pri nas sicer poteka od leta 2013, začela pa se je že leto pred tem v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
Savor | 13.10.2018 ob 08:12
1
- +
Ma kaj top restavracije z top in postenim lastnikom ni v tednu restavracij?
1
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno