VAM DIŠIJO UŠTIPKI, ZELJANICA ALI TUFAHIJA? V središču Kopra kmalu pridih Bosne

Koper

Restavracija Saraj bo v Kopru kmalu pričarala pridih Sarajeva in Bosne. Od četrtka, 26. oktobra, bodo na Carpaccievem trgu v restavraciji Carpaccio potekali Dnevi bosanske kuhinje. Okušalne brbončice boste lahko zadovoljili z uštipki, toplimi čorbami, pitami, sladko baklavo … Tradicionalnih bosanskih specialitet zagotovo ne bo zmanjkalo!

Priljubljena restavracija z bosansko prehrano Saraj bo 26. oktobra na Carpaccievem trgu v restavraciji Carpaccio na Carpacciovem Kopru pričela z Dnevi bosanske kuhinje. Kot pravijo v restavraciji, se vpliv in prepletanje vzhodne in zahodne kulinarike izražata v bogastvu vonja in okusa bosanske kuhinje. Razvajali vas bodo z jedmi, pripravljenimi po tradicionalnih recepturah iz najbolj kvalitetnih sestavin, a brez svinjskega mesa.

Ponudili vam bodo vrsto tradicionalnih bosanskih jedi, od predjedi pa do sladic. Za začetek boste lahko poskusili tradicionalno govejo pastrmo ali želodček ogreli s toplo čorbo. Obvezno morate poskusiti prave bosanske pite, ki jih pripravljajo ročno in dnevno. Na izbiro boste imeli sirnico, zeljanico, krompirušo in burek. Zraven pa se bo zagotovo prilegel sveži domači jogurt.

Njihova posebnost in specialiteta so jedi izpod peke (sača), saj ravno peka pod segretim železnim pokrovom, zasutim s pepelom, da jedem posebno aromo, sočnost in nepozaben okus. Nudijo pa tudi izvrsten žar, vse od sarajevskih čevapčičev po posebni recepturi do sudžukic.

Razvajanje boste lahko zaključili s tradicionalnimi bosanskimi sladicami, denimo baklavo ali tufahijo. Vabljeni na izbrane okuse bosanske kuhinje vsak dan, razen ponedeljka, od 26. oktobra dalje med deseto uro dopoldne pa tja do polnoči. 

Deli novico: