20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
22:22
22.07.2018

V IZOLI VEČ KOT 140 NOVIH PARKIRNIH MEST: Uredili so jih na območju Arga

V poletnih mesecih so zaradi povečanega obiska turistov in drugih obiskovalcev turistični kraji prometno izredno obremenjeni in med slednje spada tudi Izola. Dejstvo je, da se s povečanim obiskom poveča tudi povpraševanje oz. potreba po zagotovitvi večjega števila parkirnih mest. Komunala Izola je rešitev našla na območju Arga.

Vsebino omogoča Komunala Izola
10.08.2017 ob 09:30

Zaradi potrebe po večjem obsegu parkirnih kapacitet je Komunala Izola kot upravljavec javnih parkirnih površin v občini Izola že pred sezono intenzivno iskala možne rešitve. "Možnost povečanja parkirnih kapacitet smo zasledili na območju nekdanje tovarne Argo, kjer smo v začetku sezone uredili dodatne parkirne površine. Dotično parkirišče je delno asfaltirano, delno pa makadamsko in lahko sprejme do 142 vozil," so sporočili iz javnega podjetja.

Prednost novo urejenega parkirišča je tudi v sami lokaciji, saj je ta od starega mestnega jedra oddaljena le nekaj minut hoje, ravno tako ponuja možnost enostavnega dostopa do plaž v smeri Simonovega zaliva. "Opažamo, da ta lokacija še ni tako prepoznavna v primerjavi z ostalimi parkirišči, saj so parkirne kapacitete pogosto razpoložljive."

Poleg parkirišča Argo so obiskovalcem in turistom v Izoli na voljo še parkirišča Tomažičeva (nahaja se med kompleksom San Simon in hotelom Delfin), Ladjedelnica (nasproti pokopališča, ob vhodu v mestno jedro), pod Belvederjem ter parkirišča ob in v mestnem jedru - Lonka, za pošto, za Zdravstvenim domom in Veliki trg.

Za krajša parkiranja so obiskovalcem na razpolago tudi parkirišča ob izolskem stadionu, pri pokopališču, v Pittonijevi ulici, pri gostilni Sonja, parkirišče Arrigoni in vzdolž Tomažičeve ulice, na katerih je možno parkiranje s časovno omejitvijo.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno