20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
08:47
23.09.2018

UREJANJE: Mestna plaža kmalu z novimi sanitarijami in reševalno postajo

Letošnje poletje bo kopalcem koprskega mestnega kopališča zagotovo še prijetnejše, saj bodo v kratkem tam zrasle povsem nove sanitarije in reševalna postaja. Zaključek del je predviden že konec tega meseca.

Vsebino omogoča Mestna občina Koper
16.06.2018 ob 18:17

Potem, ko so na koprski mestni plaži že osmo leto zapored obesili modro zastavo, simbol čistega morja in okolja, urejene infrastrukture in bogate ponudbe ter se lotili nekaterih manjših posegov in popravil, so začeli pospešeno graditi nove sanitarne prostore in reševalno postajo.

Mestno kopališče je zaradi svoje lege tik ob mestnem središču, varnosti, čistoče ter infrastrukturne dovršenosti, med domačini in turisti zelo priljubljena točka. Poleg plavanja in ostalih aktivnosti, ki jih nudi ta urejen košček koprske obale, je na plaži poskrbljeno tako za varnost kopalcev, kot tudi za njihovo dobro počutje. Plaža, ki je za razliko od nekaterih plaž drugih obalnih občin brezplačna, ponuja urejeno infrastrukturo s kar štirimi, prav tako brezplačnimi tuši in petimi slačilnicami. Na plaži so tudi gostinski obrati, kjer se kopalci lahko sprostijo in okrepčajo. Plaža pa je med mladimi družinami zelo priljubljena tudi zaradi raznovrstnih igral za otroke.

Do zaključka del lahko kopalci uporabljajo sanitarije lokalov na plaži

Nov objekt, ki bo nared že konec tega meseca, v izmeri 60 kvadratnih metrov, bo obsegal žensko toaleto s tremi straniščnimi školjkami in dvema umivalnikoma, moško toaleto s štirimi pisoarji, dvema umivalnikoma in dvema straniščnima školjkama, toaleto za invalide z eno straniščno školjko in enim umivalnikom, otroško previjalnico ter reševalno postajo.

Mestno kopališče je sicer odprto med 9. in 19. uro, v tem času pa za varnost skrbijo trije reševalci iz vode. Poleg tega je za varnost poskrbljeno tudi izven uradnega obratovalnega časa, dva reševalca sta na plaži prisotna tudi po 19. uri ter zgodaj zjutraj, pred 9. uro. Julija in avgusta bodo reševalci za varnost skrbeli vse do 22. ure. Sanitarije na plaži obratujejo do polnoči.

Naložba, ki je težka dobrih 114 tisoč evrov, je v celoti financirana s strani Mestne občine Koper, vključuje tudi ureditev nove tlakovane poti ter nov intervencijski vhod na plažo.

Do zaključka del, ki so predvidena konec tega meseca, bo plaža delovala nemoteno. V primeru oskrbovanja ranjencev je zato postavljena začasna mobilna reševalna postaja. Kopalci lahko, tako kot do sedaj, uporabljajo sanitarije lokalov na plaži.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno