20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
08:54
23.10.2018

TUDI LETOS BO PLAPOLALA MODRA ZASTAVA: Koprska mestna plaža simbol čistega morja in okolja, urejene infrastrukture in bogate ponudbe

Koprsko mestno kopališče bo že osmo leto krasila modra zastava. Marjetica Koper in Mestna občina Koper sta danes ob odprtju mednarodne razstave navtike Internautice v Portorožu, prejeli modro zastavo za naravno kopališče 'Mokra mačka', mednarodno priznani okoljski znak za trajnostno upravljanje kopališč in marin, ki je namenjena povečanju okoljske ozaveščenosti na kopališču. Mestno kopališče se je tako pridružilo še 15 drugim prejemnikom modre zastave v Sloveniji.

Vsebino omogoča Marjetica Koper
17.05.2018 ob 19:11

Modra zastava je simbol čistega morja, vzdrževanosti in urejenosti okolja. Plaže, na katerih plapola modra zastava, so simbol čistega morja in okolja, urejene infrastrukture in bogate ponudbe. Modra zastava, ki bo v letošnji kopalni sezoni izobešena na koprskem mestnem kopališču, bo tako za vse kopalce in druge obiskovalce zagotovilo za varen obisk plaže.

Priznanje je tako za Marjetico Koper kot Mestno občino Koper potrditev trajnostno naravnane politike upravljanja koprskega mestnega kopališča, ki se kaže pri zagotavljanju najvišje kakovosti kopalnih voda, varnosti za kopalce in druge uporabnike plaže ter zagotavljanju širše okoljske kakovosti na celotnem območju kopališča.

Program Modra zastava vsako leto izvaja in preverja Fundacija za okoljsko vzgojo v več kot 35 državah Evrope in ostalega sveta. Evropska fundacija je leta 1987 začela podeljevati modro zastavo plažam, ki dosegajo visoke zahteve. Da bi naravna kopališča oziroma marine pridobile modro zastavo, morajo zadovoljiti številnim strogim kriterijem. Upravljalci kopališč in marin z modro zastavo morajo izpolnjevati več kriterijev, ki so razdeljeni v naslednje skupine: kakovost kopalne vode, varnost in storitve, okoljska vzgoja ter informiranje in okolju prijazno poslovanje. Modro zastavo prejmejo le za eno leto, zato se morajo naslednje leto zopet potruditi, da zadostijo vsem kriterijem.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno