TEŽKE OBTOŽBE ZA ČOKOLADNEGA GIGANTA: Nutella je kancerogena?

Svet

Družba Ferrero je sprožila oglasno kampanjo, s katero bodo poskušali prepričati potrošnike, da njihovi proizvodi, z Nutello na čelu, niso kancerogeni. Čokoladni gigant se je moral spoprijeti z obtožbami, da palmovo olje, ki ga vsebujejo njihove čokolade in lešnikovi namazi, povzroča raka.

Evropski organ za kontrolo hrane je maja lani izdal opozorilo na škodljivo snov v hrani, ki je lahko kancerogena. Med drugim so opozorili, da je celo zmerno uživanje rizično za otroke in da se niti majhne količine ne morejo obravnavati kot nepomembne.

Gre za palmovo olje, ki ga vsebuje na stotine izdelkov družbe Ferrero. Največ vznemirjenosti je pri potrošnikih  v zadnjem času povzročila Nutella. Nekaj italijanskih trgovinskih verig je Nutello zaradi previdnosti umaknilo s prodajnih polic.

Ferrero se je odzval z oglaševalsko kampanjo, s katero zdaj poskuša prepričati potrošnike, da so njihovi izdelki neoporečni. Ferrero vztraja, da njihovi izdelki kljub obtožbam še vedno vsebujejo palmovo olje, ki pa ni oporečno, saj je pomembna kvaliteta in ne cena. Palmovo olje uporabljajo zato, da dobijo bolj gladko teksturo, ki jo je z uporabo drugih olj nemogoče dobiti.

Kot poudarjajo v Ferreru, Nutella ne bi bila več originalni proizvod, če bi palmovo olje nadomestili s kakšno drugo maščobo.

Ferrero bi palmovo olje lahko nadomestil s sončničnim ali repičnim oljem, vendar bi po izračunih novinarjev pri Reutersu to podražilo njihovo proizvodnjo za 22 milijonov dolarjev. V Ferreru podatka niso komentirali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ce bi |  16 .01. 2017 ob  08: 16
Nutella zamenjala palmovo olje z drugim oljem, bi letno porabila 22milionov$. NO COMMENT
škaršela |  15 .01. 2017 ob  17: 25
jih več umre od ćikov pa jih še zmiri prodajajo
BOBO |  15 .01. 2017 ob  14: 32
12
Da vas negativno potolažim. Vsi izdelki , 97 % vseh izdelkov je danes narejeno s palmovim oljem. Od Gorenjke, Kraša, žitinih piškotov, do najboljših čokoladnih izdelkov vsi , popolnoma vsi vsebujejo palmovo olje. Pregledal sem skoraj vse izdelke ki sodijo med pecivo , namaze pa tudi krekerje , kakavove izdelke , vse je pripravljeno na palmovem olju. Sramota je to , da dovolijo uničevati đunglo za izdelavo palmovega olja. Je postala edina surovina , ki jo maximalno izvažajo države kot Kostarika , Brazilija, Mehika in sploh smo v riti , če se bo ta trend nadaljeval.
Zato dragi moji dobro poglejte kaj piše v sestavinah in našli boste samo en čokoladni namaz pri nas , italijanski , ampak zelo drag , nima pa palmovega olja.
pjero |  15 .01. 2017 ob  12: 07
Zaradi pohlepa po dobičku vseh, doma in povsod po svetu, žal, crkuje nedolžen, pošten narod, ki v dobri veri kupuje njihove izdelke.