Spomin na poletje ... ali zimo

Kulinarika

Tokrat bomo pripravili jed, ki je odlična, če jo postrežemo toplo ali pa hladno.

 

Za 4 osebe potrebujemo:

- 4 hruške,

- 750 g rdečega vina,

- 137 g sladkorja,

- 5 g cimetovih palčk,

- 1 g sveže mletega muškatnega oreščka,

- 2 g nageljnovih žbic.

Priprava

Vse sestavine razen hrušk damo v kozico in kuhamo toliko časa, da se količina tekočine zmanjša na eno petino.

Hruške olupimo in jih z gobico za čiščenje posode podrgnemo, da postanejo gladke. Nato jih damo v vrečke z zapiranjem. Vsako hruško damo v svojo vrečko.

Slastne jedi v rubriki "Kaj se kuha?" na portalu regionalgoriska.si za vas pripravlja Peter Bajnoci. Za še več inovativnih receptov obiščite njegovo spletno stran.

Prej reducirano mešanico precedimo in jo dolijemo v posamezno vrečko. Vrečke zapremo skoraj do konca. Nato posamezno vrečko potopimo v vodno kopel, da iztisnemo zrak. Ko je vrečka že skoraj popolnoma potopljena, jo zapremo do konca, da ustvarimo učinek vakuuma.

Tako pripravljene hruške kuhamo 30 minut pri 80 stopinjah. Vrečke nato vzamemo iz vodne kopeli, hruške pa iz vrečk. Tekočino, ki je ostala v vrečkah ponovno damo v kozico in dodatno reduciramo, da dobimo sirup.

Hruške narežemo in jih prelijemo s sirupom, zraven pa lahko postrežemo kepico vanilijevega sladoleda. Kot rečeno, hruške so odlične tople ali hladne.

Sladek pozdrav do naslednjič. 

Deli novico: