Le redki so ljudje, ki ne jedo testenin. Večina priljubljeno 'pašto' kuha v osoljeni vodi, ki jo, ko se testenine skuhajo, zlije v pomivalno korito. A zakaj to ni dobro?
SKRIVNOST SLAVNIH KUHARJEV: Zakaj ne smete vode od kuhanja testenih zliti v pomivalno korito?
Kulinarika
Slavni kuharji tega ne bodo nikoli storili. Zakaj? Vodo od testenin sami imenujejo 'zlata tekočina', ki jo čuvajo za pripravo omake, piše Večernji list.
Voda, v kateri so se kuhale testenine, bo namreč zgostila omako, tako da ji ne bo treba dodajati sredstev za zgoščevanje. Omaka pa bo dobila tudi poseben, boljši okus.
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
danes ob 10:36
ŠOFER TOVORNJAKA POD VPLIVOM KOKAINA: Za 7.200 evrov glob, najvišja njegovemu delodajalcu
T.K.
-
včeraj ob 11:56
HIŠNE PREISKAVE NA DARSU: Rok Snežič potrdil obisk kriminalistov, koga so še obiskali?
T.K.
-
včeraj ob 10:29
Novo iz Slovenije
NAČRTUJETE PIKNIK ZA PRAZNIČEN KONEC TEDNA? Postajalo bo topleje, a tudi mokro
T.K.
-
danes ob 11:23