ŠKANDALOZNA POSTREŽBA V ISTRI: Pršut lastnik hrani v WC-ju

Istra

V konobi, nedaleč od Poreča, lastnika obiskovalcem nudita istrske specialitete. Med njimi tudi istrski pršut, ki pa na mizo pride – iz toaletnih prostorov. Šokirani zaposleni so se obrnili tudi na inšpekcijo, a zaenkrat se ni zgodilo nič.

"To je sramota za poreški in hrvaški turizem, ki meče slabo luč na vse gostince. Odvratno. Take stvari se ne smejo skrivati v javnosti. Izvolite fotografije, pa naj javnost vidi," je portalu 24sata sporočila ogorčena bralka. 

Lastnika lokala sta dva Italijana, oče in sin. Na neprimernost take hrambe pršuta v sanitarijah so ju opozorili šokirani zaposleni, ki so posneli fotografije, a se na to nista ozirala. "Pršutu je hladneje v WC-ju in naj bo tu," naj bi odvrnil eden od njiju.

Ena od natakaric naj bi starim gostom ob naročilu pršuta celo priznala, da šef pršut shranjuje v sanitarijah in odsvetovala naročilo.

Zaposleni so o ravnanju svojega delodajalca obvestili poreško sanitarno inšpektorico, ki pa se je po pričevanju sogovornice portala samo nasmejala. Da je prejela prijavo, je za portal potrdila tudi inšpektorica Dora Ivančić, več pa ni želela povedati. Molčeči so tudi njeni šefi na Reki.

"Kot vem, nadzor še ni bil opravljen," je dodala sogovornica portala, "če bi bil, bi bila konoba zaprta v 24 minutah, ne v 24 urah".

Deli novico:

Xxxx |  09 .08. 2017 ob  15: 17
Tudi konoba v Bujscini(TOP DESTINACIJA ) kupuje v evrospinu v Luciji,prodaja pa po as tronomskih ceneh,kot istrsko domaco hrano in pijaco!
Janček |  09 .08. 2017 ob  08: 35
Če bi vsi jančki in siri prišli iz pag-a potem bi tudi pag moral biti velik kot cela hrvaška...
pogrešam inšpektorje  |  08 .08. 2017 ob  11: 42
-1
pri oddajanju zasebnih apartmajev na črno
TO MU |  08 .08. 2017 ob  09: 04
-1
DAJE AROMO ..:)
@istrijan |  08 .08. 2017 ob  05: 59
Kje ti hodiš?
@Zdaj mi je kapnilo zakaj ne zahajam več v restavracije na Obali in drugod še bolj  |  08 .08. 2017 ob  05: 56
Gre se, da se pride. Torej, nikamor ne greš in nikamor ne prideš. Vejice? Veš, kaj je to in kam se postavijo, ko si že tako pameten?
Zdaj mi je kapnilo zakaj ne zahajam več v restavracije na Obali in drugod še bolj |  08 .08. 2017 ob  01: 04
Se ne gre zato, da so astronomske cene. Strah me je kako skuhajo, pripravijo hrano. Če so zaposleni tisti gostinci, ki jim dajo šolo v izolski gostinski zdaj, ni čudno. Dostikrat sem kozlal, da ne zaupaš nobenemu več. Sami strupenasti strupi neki ljudje. Nekje na zahodu podtikajo jajca z insekticidi v njih. Svašta.
mixi-maxi |  07 .08. 2017 ob  19: 39
To se ni zgodilo in se resnično NI ZGODILO SAMO V POREČU, to se dogaja povsod, tudi pri nas,
morda pršut ni na WC-ju, so pa zato druge OBLIKE IZJEMNO IZNAJDLJIVIH GOSTINCEV, kalamari, ....
frišni, vedno je vse resnično sveže, riba tudi? Pa ja, malo morgen. Kdor nasede, ta nasede in
tudi drago plača.
@Viktor |  07 .08. 2017 ob  18: 45
Kje pa kupujejo nasi gostinci? Tudi v eurospinu,nic bat.
Vikttor |  07 .08. 2017 ob  17: 28
V Eurospinu semvidel gostinca iz istre ko je kupoval narezan vakumsko pakiran pršut 3xpo10 pakiranj, da ga nebi na blagajni opozorili, je prišel 3krat in vsakič k drugi blagajni. Tako pa se da zaslužit - brez računa kupil in znatno dražje brez računa prodal kot "DOMAČI PRŠUT"
Meni sigurno NE!
kaj brišeš? |  07 .08. 2017 ob  16: 43
Inšpektorji urada za varno hrano so lani zaradi pomanjkljivih higienskih razmer izdali odločbe več kot 300 lokalom. Ker so razmere ogrožale zdravje gostov, jih je prek 50 prejelo različne prepovedi, 32 lastnikov pa je moralo zaradi nevzdržnih razmer kuhinjo ali kar cel lokal zapreti. To je tudi Slovenija. 300 lokalov, ne samo eden!!!!
istrijan |  07 .08. 2017 ob  16: 00
mi v " slovenski" Istri se lahko samo skrijemo pred turistično / gastronomsko ponudbo naših bratov na hrvaškem......v veselje naših priseljenih domačinov nudimo brdo čevapa i kebaba večinoma za en k..., dobrega lokalnega obroka pa nimaš kje pojest.....SRAMOTA
1