Ameriški znanstveniki s kalifornijske univerze Berkeley so našli način, kako proizvesti pivo z značilnim okusom hmelja, ne da bi dejansko uporabili to rastlino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
REVOLUCIJA V PIVOVARSTVU? Hmelji napitek brez tipične sestavine
Hmelj sicer za svojo rast potrebuje velike količine vode, obenem pa je tudi draga. Znanstveniki, ki so študijo objavili v dnevniku nature Communication, zdaj menijo, da bo novo odkritje zmanjšalo odvisnost pivovarske industrije od hmelja.
Znanstveniki so s programsko opremo manipulirali z gensko sestavo pivskega kvasa - spojili so gene začimb mete in bazilike ter dva iz običajnega kvasa. Proces se je izkazal za uspešnega, saj je nastal okus, ki ga pivu med procesom varjenja običajno doda hmelj.
Rezultati so celo tako prepričljivi, da so zaposleni v bližnji pivovarni na pokušini novega piva dejali, da ima ta bolj intenziven okus kot običajno pivo.
zapuščena |
25 .03. 2018 ob 11: 13
0
Kava brez kofeina, sladko pecivo brez sladkorja, umetna Rama z okusom po maslu, seks brez ljubezni, ..in zdaj še pivo brez hmelja...le kam tonemo?
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
Več trendov
Novo iz Slovenije
SLOVENIJA OBARVANA RUMENO: Pričakujte močne sunke jugozahodnika, tudi do 70 km/h
N.J.
-
danes ob 17:10