Za vsak problem se najde rešitev. Tukaj je trik, ki vam bo olajšal življenje.
REŠITE SE ENEGA VEČJIH PROBLEMOV V KUHINJI: Ko kuhate, dodajte sodo!
Dom
Strokovnjaki trdijo, da so jajca, ki so stara od sedem do deset dni, najbolj primerna za kuhanje in se najlažje lupijo. Verjetno pa se vam je že zgodilo, da ste nekatera oluščili brez težav, druga pa so se zelo nerada olupila, čeprav so bila iz iste škatle.
Kako se temu lahko izognete?
Da bi se izognili nepotrebnemu presenečenju in jih brez težav olupili, med kuhanjem jajc v vodo dodajte sodo bikarbono. Starejša jajca so bolj alkalna, zato lahko nastanejo težave pri odstranjevanju lupine, soda pa bo to nevtralizirala. Povečala bo baznost, zato jih boste brez težav olupili.
zapuščena |
07 .01. 2018 ob 18: 14
1
Za vsako rešitev se najde problem... Težje se lupijo sveža jajca, to je znano že vsaj sto let...Preizkušeno. Sodo lahko uporabimo namesto Rupuruta...
A to je vecji problem v kuhinji ☺
Regional priporoča
Več kronike
SESTRAMA SE JE ZALOMIL POSEL S PROSTITUCIJO: Razočarani klienti so se razgovorili na policiji
T.K.
-
25.4.2024 ob 14:14
TEŽAVE NA BENCINSKEM SERVISU PRI LAZARETU: Zaradi 'kapucarja' ostali brez WC školjke
T.K.
-
25.4.2024 ob 13:10
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
25.4.2024 ob 07:43
Novo iz Slovenije
DANES DO 25 STOPINJ CELZIJA: Kakšno vreme pa lahko pričakujemo naslednje dni?
N.J.
-
včeraj ob 09:24
ČE BI BILE VOLITVE DANES: SDS s štirimi poslanci v Evropskem parlamentu, kako pa kaže ostalim?
N.J.
-
27.4.2024 ob 09:33