PURISSIMA: Preverite zakaj ima Agrariin paradižnik iz Purrisime tako dober okus!

Ankaran

Vabljeni na dan odprtih vrat, jutri v soboto, 29. avgusta od deveti uri. Čaka vas pester in zanimiv program. 

Prvega, ki so ga organizirali v začetku junija, se je udeležilo veliko ljubiteljev vrtičkarstva z vseh koncev Primorske Svetovalke in svetovalci KZ Agraria bodo v sodelovanju s strokovnjaki z Univerze na Primorskem in drugimi strokovnjaki pripravili predavanje na temo: "Manj izkoriščene sredozemske sadne vrste: figa in granatno jabolko" (ob 10. uri) in na temo Osnovni principi permakulture (ob 11. uri). Organizirani bodo vodeni ogledi Primorskega vrtička (ob 9. in ob 11. uri) z nasveti o jesenskih opravilih na vrtu in odgovori na vprašanja vrtičkarjev. Na mini tržnici bo KZ Agraria predstavila lastno proizvodnjo, kulinarični raziskovalec Črt Butul bo demonstriral uporabo sveže poletne zelenjave in zelišč, sodelavka Primorskih novic Marija Merljak pa bo odgovarjala na vprašanja o zdravi prehrani in ustrezni uporabi živil. Na Dnevu odprtih vrat bodo sodelovali še Vinakoper, ribogojnica Fonda, kompostarna Ferfolja in dobavitelji semenskega in sadilnega materiala ter opreme za vrt. Udeleženci prireditve bodo lahko sodelovali v nagradnem žrebanju s privlačnimi praktičnimi nagradami.

Agrariina Purissima je že od nekdaj slovela po odlični vzgoji sadik

Ob porastu zanimanja za vrtičkarstvo in povpraševanja po zelenjavi iz slovenske Istre, so v Agrarii razmišljali  kako bi svojim kupcem ponudili kakovostne sadike zelenjave iz integrirane in po novem tudi ekološke pridelave.

Del vrtnarije je namenjen najsodobnejšemu načinu okolju prijaznega kmetovanja. Posadili so sorto paradižnika, ki je na slovenskem trgu edinstvena. Edinstvena zaradi okusa, vsebnosti sladkorjev in likopena.  Zaščita je izključno biološka. Istrski paradižnik iz integrirane pridelave odlikuje poseben okus in aroma. Ima večjo vsebnost mineralov in vitaminov in je pridelan na okolju prijazen način. Posebna dodana vrednost tega paradižnika je povečana vsebnost likopenov in sladkorjev.

Deli novico: