20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
22:56
15.10.2018

PRIDOBITEV ZA PIRANSKA ŠPORTNA DRUŠTVA: V petek slovesno odprtje novega Jadralnega centra Portorož

Ob koncu portoroške promenade, na meji s hotelskim kompleksom Bernardin, je Občina Piran zgradila novi Jadralni center Portorož, namenjen predvsem športnim društvom, ki izvajajo javni program jadranja. Občina Piran in upravljavec objekta, Športni in mladinski center Piran, sta prepričana, da bo novi objekt s hangarji in zunanjo ureditvijo jadralcem zagotavljal odlične pogoje za pripravo pred jadranjem in kakovostno izvedbo regat, ob tem pa bo odslej primernejše tudi shranjevanje dragocene jadralne opreme.

Vsebino omogoča Občina Piran
23.05.2018 ob 10:14

Sodobno zasnovani Jadralni center Portorož se ponaša z dvema hangarjema, namenjenima hrambi jadrnic in drugih plovil ter jadralske in druge športne opreme, vključuje pa tudi garderobe s sanitarijami. Objekt sestavljata dva osnovna kubusa, ki ju povezuje osrednji večnamenski regatni prostor. Ker je obdan s steklom, se skozenj odpira pogled s promenade proti morju.

Nadstropje objekta je namenjeno nastanitvenim sobam z okrepčevalnico in odprto teraso s pogledom na morje. Občina Piran pravkar z javnim razpisom išče najemnika za celotno nadstropje, s čimer bi domačim in tujim športnim klubom lahko omogočili bivanje v času treningov in priprav ter izvajanje večjih šol jadranja in jadralnih kampov. V prihodnje bodo športna društva na tem mestu lahko izvajala večje mednarodne regate na najvišji ravni, saj je ob jadralnem centru za to na voljo vsa potrebna turistična infrastruktura.

Po projektih Pia Studia iz Portoroža je dela opravilo podjetje Marko5 gradnje, investicija pa znaša približno 1,6 milijona evrov.

Na morski strani objekta je velika manipulativna ploščad, ki omogoča zunanjo hrambo in pripravo večjega števila jadrnic ter drugih plovil na izplutje ob organizaciji regat. Ob objektu potekata nova urejena in širša promenada ter kolesarska steza, ki povezujeta Portorož z Bernardinom in Piranom. Za potrebe delovanja objekta je urejeno tudi manjše parkirišče.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno