20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
02:06
19.10.2018

POTREBUJETE ZABOJNIK ZA ZELENI REZ? V Izoli je treba nanj čakati

Zaradi izredno velikega povpraševanja po zabojnikih za zeleni rez je trenutna čakalna doba nekoliko daljša, in sicer do dva tedna, občanom izolske občine sporoča Komunala Izola.

Vsebino omogoča Komunala Izola
16.04.2018 ob 13:46

Uporabniki storitev Komunale Izola imajo enkrat letno možnost koriščenja brezplačne dostave in odvoza zabojnika za zeleni rez.

"Ugodne vremenskih razmere nudijo idealno priložnost za urejanje vrtov in okolice hiš, kar se pozna tudi pri povečanem obsegu naročil 5 m3 zabojnikov za zeleni rez in posledično pri daljših čakalnih dobah za dostavo zabojnika. Naročnike vljudno naprošamo, naj upoštevajoč daljši čakalni čas, dostavo zabojnika naročijo pravočasno," pozivajo v komunalnem podjetju.

 

Kako pravilno ravnati z zelenim rezom:
• Večje količine zelenega reza sodijo v 5 m3 zabojnike za zeleni rez. Vsaki fizični osebi, ki je plačnik storitev ravnanja z odpadki v občini Izola, ima v le letu 2018 možnost enkratnega brezplačnega naročila 5 m3 zabojnika za odvoz zelenega reza.
• Manjše količine zelenega reza (do 3 m3) brezplačno prevzamemo z manjšim vozilom.
• Brezplačna dostava zelenega reza (ob predložitvi zadnjega odrezka potrdila o plačilu), na Zbirni center skozi celo leto. 

Pri odvozu odpadkov sicer vsakodnevno opažajo, da uporabniki večje količine zelenega reza (veje) odlagajo v in ob zabojnike za biološke odpadke, s tem pa jih neustrezno zapolnijo in posledično povzročajo nejevoljo pri ostalih uporabnikih, ki zaradi prenapolnjenosti zabojnikov ne morejo pravilno odlagati kuhinjskih bioloških odpadkov. "Ne nazadnje pa nepravilno odlaganje odpadkov kvari tudi videz okolja, v katerem živimo," še opozarjajo.

Za naročilo brezplačnega odvoza zelenega reza, lahko pokličete na tel. št. 05/ 66 34 950 ali pišete po e-pošti: zbirnicenter@komunala-izola.si.

Vse uporabnike naprošajo, da upoštevajo organiziran sistem zbiranja odpadkov, in se jim hkrati zahvaljujejo za sodelovanje.

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno