26 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
01:55
20.06.2018

PLOČEVINA OSTAJA V PIRANU: Ne izpolnjuje pogojev, da bi postal mesto brez avtomobilov

"Iz rezultatov dosedanje javne razprave in na podlagi ugotovitev strokovnjakov s področja prometa je razvidno, da mesta Piran v tem trenutku še ni mogoče zapreti za promet z osebnimi vozili, kar pa ostaja naš dolgoročni cilj," je na današnji novinarski konferenci o izdelavi Celostne prometne strategije Občine Piran sporočil župan Peter Bossman.

Vsebino omogoča Občina Piran
11.01.2017 ob 13:18

"Piranske prometne zagate niso nove, je pa bilo iz javnih razprav razbrati precej nov način razmišljanja Pirančank in Pirančanov. Iz zbranih predlogov je povsem jasno razvidno, da si ne želijo živeti v tako tesnem oklepu pločevine kot doslej in da so bolj naklonjeni takšni prometni ureditvi, ki bi večino avtomobilov iz središča umaknila na obrobje mesta," je še povedal Bossman. Ocenil je tudi, da se morajo izdelovalci celostne prometne strategije v drugi fazi priprave tega dokumenta posvetiti predvsem iskanju takšne rešitve, ki bi zagotovila bolj racionalno rabo parkirnih prostorov v mestu Piran po načelu: kdor parkirno mesto v središču mesta potrebuje bolj, mora do njega priti lažje.

Predstavnik izdelovalca Celostne prometne strategije, podjetja Lineal, mag. Matej Dobovšek je v povzetku izvedene prve faze izrazil zadovoljstvo z aktivnostjo občank in občanov, ki so se zelo množično udeležili javnih razprav in prometne strokovnjake zasuli tudi s pisnimi predlogi o prometni ureditvi prihodnosti. Ti so vse predloge skrbno proučili in jih ovrednotili, svoje ugotovitve pa bodo občankam in občanom posredovali na dveh javnih obravnavah, in sicer v torek, 17. januarja, ob 17. uri v Gledališču Tartini Piran in v sredo, 18. januarja, ob 17. uri v dvorani Krajevne skupnosti Portorož.

Vodja projekta celostne prometne strategije na Občini Piran Rok Humar je poudaril, da je javna razprava pokazala, da so se vsi ukrepi za spodbujanje trajnostne mobilnosti v mestu Piran dobro prijeli in da si Pirančanke in Pirančani želijo, da bi te ukrepe še okrepili. "Želijo si več Dostavkov in Maestrov, tudi v zimskih mesecih, želijo si še bolj učinkovit sistem izposoje koles Piranko," je ocenil Humar in opozoril, da mora v skladu z razpisnimi pogoji nova celostna prometna strategija temeljiti prav na trajnostni mobilnosti.

Na novinarsko vprašanje, kako bo nova prometna strategija zaživela v Luciji, ki naj bi jo že v nekaj letih dosegla hitra cesta, je župan Peter Bossman odgovoril, da je Občina Piran državo tudi s sklepom občinskega sveta opozorila, da nova cesta v Lucijo ne sme priti pred izgradnjo odseka hitre ceste med Koprom in Dragonjo. "Občina Piran zelo aktivno dela na tem, da državo prepriča, da mora prednostno rešiti vprašanje tranzita, in ga ne le preseliti v Lucijo," je povedal Bossman, ki je novinarsko konferenco zaključil s povabilom vsem občankam in občanom, naj se javnih razprav udeležijo v čim večjem številu. "Kot sem povedal že ob začetku priprave te strategije, vsako mnenje šteje in vsako mnenje je dragoceno," je sklenil.

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
korektno | 8.2.2017 ob 00:28
0
- +
Garažo v sipino pri rampi! Pa RES prostorno.
Občinski ladijski prevoz od Lucije do Kopra, z vmesnimi postajami, Portorož, Bernardin, Piran, Strunjan, Izola.
Edino tako se bo pripeljalo tudi domače turiste, ki bi prišli v Piran še izven sezone...
Piran | 15.1.2017 ob 10:15
0
- +
ne izpolnjuje pogojev ma kaj ste zmotljeni...pogoje je treba ustvarit....sami se ne bojo
Rolling the pussy | 12.1.2017 ob 21:25
2
- +
Butale ostanejo Butale.Z SD in tipi alla Radojkovič ni napredka.
beppina la gallina | 12.1.2017 ob 14:34
2
- +
Starič, (Humar), Bossman, Bertok - MA NI ŠANSE DA ZADEVA USPE! POTOP!!!

Bossman kot vedno deluje jezno, zdolgočaseno, naveličano, da je tam po sili...skratka...
Enisotupi | 12.1.2017 ob 09:20
4
- +
Že milijonkrat sem prebral, da to strategijo plača Evropska unija in da bo tudi potem ukrepe plačala Evropska unija. 60 občin v Slovenij zdaj to strategijo sprejema samo zato, da bo potem sisala Bruselj za denar. To je edini cilj kot sem jaz razumel.
flopka | 12.1.2017 ob 09:05
2
- +
Že leta 1968 je bil narejen projekt PIRAN BREZ AVTOMOBILOV z garažno hišo nasproti Luške, koliko besed bo še potrebnih in gonjenje našega denarja, saj sta gnev in egoizem v ljudeh, ki živijo v strahu
naj povedo | 12.1.2017 ob 07:35
0
- +
koliko je ta študija oropala proračun
konkretno | 11.1.2017 ob 21:27
1
- +
so hoteli povedati kaj...da so nesposobni?
indigo | 11.1.2017 ob 17:33
0
- +
Koliko časa, koliko stroškov, koliko ognjemeta (dimnih zaves) - in na koncu EN VELIK NIČ! #nazapaduništa novo #abogaminiupiranu
indigo | 11.1.2017 ob 17:23
0
- +
Opa, možnost komentiranja?! Novo leto! #tomaždomicelj
1
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno