OPERITE LUBENICO! Najprej pod vodo, nato v hladilnik

Na zunanjem olupku sadežev naj bi bilo ogromno bakterij, zato je pomembno, da lubenico in melono, ko ju prinesemo domov, najprej operemo, šele potem vanju zarežemo in pospravimo v hladilnik.

Nož, s katerim zarežemo v sadež, pride v stik z umazanijo na zunanjem olupku. Med bakterijami naj bi bila najbolj nevarna listerija, ki se preko noža prenese na meso sadeža.

Slajša kot je lubenica, hitreje naj bi se razmnoževale bakterije, pravijo strokovnjaki iz ameriškega centra za nadzor in zaščito pred boleznimi. Lubenico zato operemo pod curkom hladne vode, jo zdrgnemo s ščetko, dobro osušimo in pospravimo v hladilnik. 

Deli novico:

sting |  06 .08. 2017 ob  21: 33
Najboljsa je neoprana, ohrani koristne encime. Z pranjem se jo neutalizira
tik |  06 .08. 2017 ob  16: 43
ajd ne kenjajte več stem...ni čudno da vsi zbolevate ob najmanjšem prehladu...pa pustite organizmu da postopno razvija odpornost