Na zunanjem olupku sadežev naj bi bilo ogromno bakterij, zato je pomembno, da lubenico in melono, ko ju prinesemo domov, najprej operemo, šele potem vanju zarežemo in pospravimo v hladilnik.
OPERITE LUBENICO! Najprej pod vodo, nato v hladilnik
Nož, s katerim zarežemo v sadež, pride v stik z umazanijo na zunanjem olupku. Med bakterijami naj bi bila najbolj nevarna listerija, ki se preko noža prenese na meso sadeža.
Slajša kot je lubenica, hitreje naj bi se razmnoževale bakterije, pravijo strokovnjaki iz ameriškega centra za nadzor in zaščito pred boleznimi. Lubenico zato operemo pod curkom hladne vode, jo zdrgnemo s ščetko, dobro osušimo in pospravimo v hladilnik.
Regional priporoča
Več kronike
Več trendov
Novo iz Slovenije
ZA PODALJŠAN VIKEND KRATKI ROKAVI IN DEŽNIK: Ogrelo se bo do 25 stopinj Celzija
T.K.
-
danes ob 11:08