ODBIJAJOČA RESNICA: Zakaj v restavraciji ne smete soliti hrane

Ne glede na to kako brez okusa je jed, se v restavraciji ne dotikajte soli in popra, ki sta na mizi.

Morda vas bo presenetilo, vendar se poleg straniščnih prostorov največ bakterij nahaja ravno pred vami, na mizi, natančneje na solnici in poprnici.

Preden posežete po eni izmed njiju se vprašajte, koliko ljudi se ju je že dotaknilo pred vami. Se vam zdita čisti? Ali sta lepljivi? Na žalost ni nič nenavadnega za restavracije, da čistočo preusmerjajo na druga mesta.

"Večina solnic in poprnic je samo obrisanih, če so umazane, pa še to jih obrišejo le z vlažno krpo," je pojasnil direktor projekta Consumer safety Jonas Sickler. "Medtem ko nekatere restavracije polnijo in brišejo stekleničke za ti dve začimbi, pa so redko pravilno uporabljene s strani gostov," še dodaja.

Potrebno je opozoriti še na eno stvar. Veliko staršev, ki želijo pomiriti otroka med obrokom, jim ponudi v roko ravno te stekleničke, da se igrajo z njimi. To pomeni, da so lahko poslinjene in karkoli je na rokah otroka, bo tudi na poprnici oz. solnici. Na to bodite posebej pozorni v času sezone gripe. Če se želite izogniti uporabi teh stekleničk, lahko prosite, da vam hrano začini kuhar in se tako zaščitite pred morebitno okužbo.

Deli novico:

vejvrca |  15 .10. 2017 ob  08: 45
12
Pa na avtobusu se ne držat droga, na klopce v parkih se ne usedajte, na šoping hodite samo v skafandrih, pa čelado na glavo, če kakega ptiča kap ravno takrat, ko leti nad vami
Konzervans |  15 .10. 2017 ob  08: 31
Naravni konzervansi so olje,sladkor,sol..nekateri pa res dobro streljajo samo da se piše!