26 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
01:56
20.06.2018

OBSEDENOST Z MOČJO IN LEPOTO: "Morala sem splaviti, moj videz je pomemben"

Papež Frančišek je danes ostro kritiziral obsedenost sodobnega sveta z močjo, uspehom in lepoto, pri čemer je kot skrajnega navedel primer ženske, ki je splavila, da bi ohranila svoj videz.

Uredništvo/STA Foto:rodolfo papa, Avvenire
11.01.2017 ob 15:19

Kot je povedal na sredini avdienci z verniki, gre za primer, ki sega v čas, ko je bil škof v Buenos Airesu. Šlo je za zelo lepo žensko, ki je bila pretirano ponosna na svoj videz. "Rekla je, kot da je to naravno: Da, morala sem splaviti, saj je moj videz pomemben," je bil ogorčen papež.

"Ko vrednote, kot sta fizična lepota, zdravje, postanejo maliki, za katere je treba žrtvovati vse, to povzroči zmedo v našem duhu in naših srcih," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še povedal 80-letni argentinski papež.

"Namesto promoviranja življenja nas vodijo v smrt," je dodal in pri tem kritiziral tudi "moč, uspeh in nečimrnost z njihovimi iluzijami večnosti in vsemogočnosti".

Komentiraj

Vaš vzdevek:
Vaš komentar:
Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.
oddaj komentar
@Mitja | 12.1.2017 ob 11:48
0
- +
Večina ljudi, ki ni zaslepljena z RKC sekto misli podobno kot Jurij, le da je on malo bolj jezen in je pretiraval. Vir večine zla je Amerika, RKC je na drugem mestu :) Če ne bi bili tako pohlepni, bi ukinili celibat in naenkrat bi močno upadlo število pedofilov, gejev in prešuštnikov vnjihovih vrstah.
Mitja | danes ob 11:05  | 12.1.2017 ob 11:22
1
- +
http://blog-micromega.blogautore.espresso.repubblica.it/2015/02/06/cecilia-m-calamani-chiesa-e-pedofilia-la-santa-disinformazione-di-bergoglio/?refresh_ce

Vediamo di cosa si sta parlando. Bergoglio, nel testo, spiega le motivazioni che lo hanno spinto lo scorso anno a istituire la Commissione ed esorta le Conferenze episcopali, le diocesi e tutti gli istituti ecclesiastici ad attenersi a quanto previsto nella Lettera circolare emanata dalla Congregazione per la dottrina della fede il 3 maggio 2011. Insomma, la notizia semplicemente non c'è. Ma ci sono due passaggi interessanti, che letti in funzione della Lettera cui si riferisce Bergoglio, aprono qualche spunto di riflessione.

Il primo: «Le famiglie devono sapere che la Chiesa non risparmia sforzi per tutelare i loro figli e hanno il diritto di rivolgersi ad essa con piena fiducia, perché è una casa sicura». Ci si aspetterebbe che la Chiesa sia la prima a denunciare alla Giustizia i rei di abuso su minori, e invece no. La Lettera circolare spiega molto bene quali sono i passi da seguire nel caso di segnalazione di violenza. Prima intervengono i vescovi e, se l'accusa viene ritenuta da loro stessi fondata, il caso passa alla Congregazione per la dottrina della fede (ex Santa Inquisizione, uno dei principali dicasteri della Santa Sede). La quale, in caso di condanna, interviene con due tipi di provvedimenti: la restrizione del ministero pubblico e le pene ecclesiastiche, «fra cui la più grave è la dimissio dallo stato clericale». Seguono fumosi riferimenti alla collaborazione con le autorità civili «nell'ambito delle rispettive competenze», ma da nessuna parte è sancito l'obbligo di denuncia. Se la pedofilia clericale continua a essere considerata un fatto interno alla Chiesa, con quale «piena fiducia» le famiglie dovrebbero rivolgersi ad essa?

Il secondo: «Non c'è assolutamente posto nel ministero per coloro che abusano dei minori». Abbiamo appena visto che la retrocessione allo stato laicale non è un obbligo ma solo la pena più grave. Questo perché, come dice sempre la Lettera citata da Bergoglio, l'abuso su minore è un delitto contro il sesto comandamento («Non commettere atti impuri») e come tale va trattato. La violenza su un bambino, cioè, viene ancora paragonata a un qualsiasi atto sessuale consenziente tra un prete e un adulto. Ma ancora, la Lettera ci regala un'altra chicca: il «ritorno del chierico al ministero pubblico» deve essere escluso «se detto ministero è di pericolo per i minori o di scandalo per la comunità». Avete letto bene, "se". Il che significa esattamente il contrario di ciò che Bergoglio ha scritto.

Il tutto, filtrato e capovolto ad arte dalla stampa, arriva al lettore nel modo che sappiamo: pugno duro contro la pedofilia, tolleranza zero, papa coraggioso e innovatore. D'altronde, come diceva Göbbels, una bugia ripetuta cento, mille, un milione di volte diventa una verità. E lui di propaganda se ne intendeva.

Cecilia M. Calamani
Mitja | 12.1.2017 ob 11:05
0
- +
G.Jurij prosim te nelapaj neresnice!
Krneki2017 | 12.1.2017 ob 07:49
0
- +
Dokler se jo drži s popkovino, je del njenega telesa in ima ženska pravico odločati sama o njegovi usodi, tako kot o katerem drugem delu svojega telesa. Po prerezu popkovine, pa je samostojno bitje, ki lahko preživi brez njene pomoči. Tu je zame meja.
jurij | 11.1.2017 ob 18:19
1
- +
Papež, ki za svojimi zidovi skriva in ščiti pedofile, nima pravice obsojati nobenega. Vir vsega zla na tem svetu je RKC.
SoVraG | 11.1.2017 ob 17:44
0
- +
@ | danes ob 17:35 : "Ko vrednote, kot sta fizična lepota, zdravje, postanejo maliki, za katere je treba žrtvovati vse, to povzroči zmedo v našem duhu in naših srcih,"

"...lepota,(VEJICA) ZDRAVJE..."

bo šlo?

ANTIabortivo | 11.1.2017 ob 17:42
-1
- +
muffa aka SoVraG - ne stoj ga srati, into niti med tisti svojimi "brati" ! ......... :-))
@muffa | 11.1.2017 ob 17:38
-1
- +
mah, ne ga srat - to, o "marii vergini", itd., ipd. so v glavnem SAME BAJKE IN POVESTI O GORJANCIH !! ......... ;-))
@ | 11.1.2017 ob 17:35
-1
- +
lepotna prevencija/defenzija ni isto kot prevencija rizičnega poroda; - bo šlo ?... ;-)

_________________________________

drugače ( za ostale "stvari" ) pa "congratulazioni", saj vidim, da si se tudi ti naposled pa le "nalezel" nekih Schopenhauerjevih očitnih "stvari" ! ... ;-))
muffa | 11.1.2017 ob 17:05
1
- +
Marijo so prepričali , da je brezmadežno spočela, ko je imela le 13 let in potem so jo poročili s starim Jožefom, da bi zakrili greh...ženske so najboljše, če so butaste, zatirane, podložne in seveda morajo neizmerno trpeti, da opravičijo svoj obstoj poleg vsemogočnih moških .....
1
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno