20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
23:55
15.10.2018

NOVOST V ZD IZOLA: Vrata odprl Center za krepitev zdravja

V Zdravstvenem domu (ZD) Izola je z uradno otvoritvijo 17. maja zaživel Center za krepitev zdravja, ki bo z različnimi aktivnostmi skrbel za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja prebivalcev občine Izola. Namenjen je vsem starostnim skupinam, vse aktivnosti pa bodo brezplačne.

Vsebino omogoča ZD Izola, foto: arhiv, MedClient.com
08.06.2018 ob 15:00

Namen izolskega Centra za krepitev zdravja je krepitev obstoječe in izvajanje nadgrajene preventivne dejavnosti pri otrocih, mladostnikih in odraslih ter zmanjševanje neenakosti v zdravju. Občani Izole bodo tako na enem mestu pridobili strokovne informacije, veščine in podporo za dolgotrajno spremembo življenjskega sloga ter krepitev duševnega zdravja, so sporočili iz ZD Izola.

Udeležencem bodo skozi vse leto nudili programe v obliki delavnic, individualnih svetovanj in pogovornih ur na najrazličnejše teme: od priprave na porod in starševstvo, zobozdravstvene vzgoje, zdravega hujšanja, gibanja, odvajanja od kajenje do podpore pri spoprijemanju z depresijo, tesnobo, stresom. Preventivni programi bodo torej namenjeni vsem starostnim skupinam, za osebe z osnovnim zdravstvenim zavarovanjem pa bodo brezplačne.

Direktor ZD Izola Evgenij Komljanec

Kot pravi tim Centra za krepitev zdravja, je velik poudarek projekta na zmanjševanju neenakosti v zdravju, zato bodo širili svoje delovanje in aktivnosti v lokalno skupnost s ciljem doseganja čim širšega kroga prebivalstva. Posebno pozornost bodo namenili ranljivim in socialno ogroženim skupinam, pri katerih prihaja do kopičenja in prepletanja težav, tako z vidika zdravja kot tudi z vidika socialne varnosti in blaginje.

Prav tako se bodo odzivali na potrebe lokalnega prebivalstva, organizirali različne dogodke na temo zdravja in obiskovali različna društva, nevladne organizacije, podjetja, krajevne skupnosti in druge partnerje v lokalni skupnosti.

Tim Centra za krepitev zdravja

Za krajše individualne posvete, podporo in pomoč lahko na center pokličete v okviru pogovornih ur, na telefonsko številko 070 644 443, vsak petek od 9. do 14. ure.

Tim Centra za krepitev zdravja sestavljajo strokovnjaki različnih zdravstvenih področji: dipl. medicinska sestra, dietetik, fizioterapevt, kineziolog in psiholog, ki bodo slehernemu udeležencu pomagali sprejeti dobre odločitve in prenesti praktična znanja v vsakdan.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno