20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
10:08
23.10.2018

NOVOST NA DVEH KOPRSKIH PARKIRIŠČIH: Na voljo parkiranje tudi z abonmajem

Zaposleni na Osnovni šoli Antona Ukmarja in v vrtcu Semedela – enota Markovec bodo s ponedeljkom upravičeni do nakupa posebne dovolilnice oziroma abonmaja. Od ponedeljka dalje bo možen nakup posebne dovolilnice oziroma abonmaja tudi za parkiranje na gramoznem parkirišču v Žusterni.

Vsebino omogoča Mestna občina Koper
14.07.2018 ob 10:41

Po tem, ko je z začetkom tega meseca na asfaltiranem parkirišču pri Osnovni šoli Antona Ukmarja na Markovcu začel veljati plačljiv parkirni režim, bodo že s ponedeljkom zaposleni na Osnovni šoli Antona Ukmarja in v vrtcu Semedela – enota Markovec upravičeni do nakupa posebne dovolilnice oziroma abonmaja. Kot so sporočili z Mestne občine Koper, je namen novega plačljivega režima predvsem ureditev mirujočega prometa na tem območju v delu dneva, ko obratujeta vrtec in šola.

Marjetica Koper bo s prodajo abonmajev pričela v ponedeljek, 16. julija 2018, na prodajnem mestu v notranjem prostoru pritličja koprske tržnice. Cena abonmaja za zaposlene bo 15 evrov, tako kot velja za njihove stanovske kolege iz Osnovne šole Koper.

Sicer pa prva ura parkiranja za vse ostale uporabnike ostaja brezplačna, namenjena pa je predvsem staršem, ki od uvedbe plačljivega režima veliko lažje dobijo parkirno mesto in svoje otroke varno pospremijo v šolo ali vrtec. Za vsako naslednjo uro parkiranja je potrebno odšteti 0,50 evra. Plačljiv režim parkiranja velja med tednom – od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro.

Udobnejši način plačevanja parkirnine

Aplikacija omogoča plačevanje parkirnine brez tiskanja lističev in iskanja drobiža

Marjetica Koper kot upravitelj parkirišč v Mestni občini Koper ob tem poziva vse uporabnike parkirišč, da se pri plačevanju parkirnine poslužujejo pametnega sistema plačevanja prek SMS-sporočil in mobilne aplikacije za parkiranje ParkMeWise, preko katerih ni treba tiskati parkirnih lističev ali iskati drobiža. Sistem uporabnika prek mobilnega telefona sproti obvešča o trajanju in poteku zakupljenega časa ter omogoča podaljšanje parkirnine na daljavo.

Parkiranje z abonmajem odslej tudi v Žusterni

Na gramoznem parkirišču v Žusterni bodo od ponedeljka dalje lahko parkirali tudi imetniki posebnih dovolilnic oziroma abonmajev. Občani, ki sicer že imajo splošni abonma, pa bodo pridobili brezplačno potrdilo za parkiranje v Žusterni.

Po tem, ko je konec junija na gramoznem parkirišču v Žusterni začel veljati plačljiv parkirni režim, s katerim koprska občina želi urediti mirujoči promet na tem območju, hkrati pa s simbolično ceno za celodnevno parkiranje omogočiti uporabnikom prosta parkirna mesta v neposredni bližini kopališča, centra vodnih športov in obalne ceste, bo že od ponedeljka dalje možno parkirati s posebnimi abonmaji.

Marjetica Koper bo s prodajo abonmajev pričela v ponedeljek, 16. julija 2018, na prodajnem mestu v notranjem prostoru pritličja koprske tržnice. Cena posebne dovolilnice oziroma abonmaja za občane Mestne občine Koper znaša 10 evrov. Občani, ki sicer že imajo splošni abonma, pa bodo pridobili brezplačno potrdilo za parkiranje v Žusterni.

Sicer pa morajo vsi ostali uporabniki za prvo uro parkiranja in vsako nadaljnjo odšteti 0,5 evra, za celodnevno parkiranje pa je treba plačati simboličnih 2 evra.

Kot so sporočili z Mestne občine Koper, na ta način urejajo parkirno problematiko v Žusterni, kjer so nekateri lastniki svoja vozila parkirali tudi po več dni oz. tednov in tako onemogočali parkiranje dnevnim uporabnikom bližnje športne infrastrukture, kopališča in rekreacijskih površin.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno