Uporaba mikrovalovne pečice v gospodinjstvu je že bila predmet številnih razprav. Za tiste, ki jo uporabljate, pa predstavljamo seznam živil, ki jih 'niti pod razno' ne smete pogrevati v njej.
NITI 'POD RAZNO': Teh živil ne pogrevajte v mikrovalovni pečici
Zdravje
Zelena vsebuje nitrite, ki ob pogrevanju postanejo strupeni in kancerogeni. Iz istega razloga ni priporočljivo niti pogrevanje rdeče pese, pišejo na portalu Dnevno.
Na seznam sodijo tudi jajca, saj lahko pogreta povzročijo zastrupitev. Špinača izgubi vse koristne učinkovine, prav tako pa lahko privede do slabosti.
Pogrevamo ne niti krompirja, ker izgubi okus, povzroči pa lahko tudi botulizem.
Če v mikrovalovki pogrevate gobe, se jim bo spremenila sestava proteinov, tvegate pa tudi napenjanje.
Piščančje meso je tudi na listi prepovedanih za pogrevanje, saj so potem njegovi proteini težko prebavljivi. Ostanke piščančjega mesa je zato najbolje jesti hladne.
V rižu so nekatere bakterije, ki lahko preživijo tudi zelo visoke temperature, zato ga je najbolje pojesti kar takoj.
nevem tocno kako vam pride na pamet pisat tae bedarije.... pa samo drobtino inteligence rabis za vedet da je to en velik Bull S***!
a se vam sploh sanja kako deluje mikrovalovna?
ce bi 10% napisanega bilo res bi vecji del populacije v razvitih dezelah bilo ze mrtvih, in po vase polovica teh zaradi botulizma!