NE VRZITE GA STRAN: Kako pogreti pomfrit, da bo še vedno hrustljav in okusen

Vsak, ki je kdaj poskusil mrzel pomfrit, ve, da ni preveč okusen. Ponovno pogrevanje pa naredi okus še slabši, ker se še bolj osuši in postane trd. Vendar pa obstaja rešitev.

Pomfrit postane trd pri ponovnem pogrevanju, ker se preveč osuši. Strokovnjakinja za prehrano, ki je bila že večkrat nagrajena, Magda Ganea je razkrila, v čem je trik.

"Krompir je poln vode, ki izhlapi, ko ga pogrejete. Lahko se ga še enkrat pogreje, vendar morate imeti v mislih, kot da ga ponovno kuhate. Krompir hranite v hladilniku, ne sme biti hermetično zaprt, ker se tako razvijejo bakterije," pojasnjuje Ganea.

Preden pogrejete krompirček, se prepričajte, ali je suh. Najboljši način za pogrevanje je, da ga ponovno vržete v dovolj vroče olje, Telegraf povzema metro.co.uk. Ali je olje dovolj vroče, lahko preverite s kosom kruha. Če v 12 sekundah porumeni, je olje dovolj vrelo. V nasprotnem primeru še nekaj časa počakajte, da se olje dovolj segreje.

Deli novico:

Mona |  23 .03. 2018 ob  07: 41
Monot
Brane |  19 .03. 2018 ob  17: 15
-1
Od kdaj pa se pomfriju reče pomfrit? Ali Pežoju Pežot? Ali Renoju Renolt?
vi |  18 .03. 2018 ob  16: 04
kar grejte to sranje