Na Obali se bodo otroci fiziko učili skozi kuhanje

Koper

Tina Bačič in Jasna Tomažin sta se spoznali pri projektu Podjetno v svet podjetništva, ki ga izvaja Regionalni razvojni center Koper, kjer sta sodelovali vsaka s svojo poslovno idejo in ugotovili, da lahko združita svoje moči v projekt, ki sta ga poimenovali sKUHAJMO FIZIKO. Gre za delavnice za osnovnošolce, kjer je fizika otrokom predstavljena v praksi, skozi proces kuhanja.

"Fizika in matematika sta preveč kompleksni, zato si otroci težko predstavljajo," pravi Tina Bačič, inštruktorica fizike in matematike za OŠ. "Menim, da si vedno več tako staršev kot otrok želi učenja na konkretnih primerih," dodaja inkubiranka Univerzitetnega inkubatorja Primorske, ki se kot Krea-Tina poleg inštruiranja ukvarja tudi s poučevanjem plesa. "Če otroka snov ne zanima, bo nekaj težko razumel," prikimava Jasna Tomažin iz podjetja A petit, ki se ukvarja z delavnicami za otroke. Zato sta se punci odločili združiti svoje znanje in na delavnicah otrokom fiziko predstaviti skozi kuhanje. Tako bodo denimo skozi proces peke peciva spoznavali gostoto olja.

"Želimo narediti delavnico, ki bo otrokom ostala za vedno," pripoveduje Jasna, Tina pa dodaja:  "Pomembno je stvari poenostaviti in ena oblika tega je skozi prakso. Z učenjem prek asociacij se stvari zapišejo v otrokov dolgoročni spomin." Tako bosta otrokom na drugačen način predstavili pogled na fiziko in matematiko. Na svojih delavnicah, ki jih v prostorih A petita prirejata 28. marca, pričakujeta predvsem učence višjih razredov osnovne šole, program pa bo razdeljen na tri področja: maso, volumen in gostoto.

Deli novico: