MOJSTRI TRDIJO, DA JEMO PIZZO NA NAPAČEN NAČIN: Skoraj vsem odpadajo sestavine

Strokovnjaki niso več mogli gledati, kako ljudje širom sveta jedo pizzo na povsem napačen način, zato so se odločili enkrat za vselej zaključiti debato okrog tega. Dovolj jim je bilo padanja sestavin s pizze in pobiranja ostankov iz kartonastih škatel.

Napolitansko, se pravi okroglo pico jemo tako, da jo prvi trenutek prepognemo čez polovico. Nekateri gredo korak dalje in pico prepognejo dvakrat, kar je razvidno na spodnjih fotografijah.

"Zrasli smo z idejo, da je pizza nekaj, kar se razreže na enako velike kose. Primemo za rob skorje, dvignemo in damo v usta kot kakšen kos kartona," pravi Jim Morgan, solastnik picerije Rudy's Neapolitan Pizza v Manchesteru.

Če boste kos pizze dvignili na tak način, vam bo večina sestavina padla z nje, opozarja Morgan. Od gostov namreč pogosto slišijo kritiko, da pizza ni bila dobro pripravljena in so sestavine zato popadale stran.

Kot je dejal znani mojster pizze Enzo Coccia, se je napolitanska pizza jedla na ulici, zato moramo najti način, kako jo bomo vzeli s seboj, da nam sestavine ne bodo odpadale in paradižnikova mezga ne bo kapljala. Zato jo je potrebno dvakrat prepogniti, da jo lahko jeste med hojo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nx |  22 .10. 2016 ob  19: 02
njami njami