20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
19:47
23.10.2018

LOČUJEMO – ZMAGUJEMO: Ravnanje z odpadki pod drobnogledom izolskih osnovnošolcev (VIDEO)

Novembra je Komunala Izola v sodelovanju z vsemi izolskimi osnovnimi šolami izvedla ozaveščevalno akcijo Ločujemo – zmagujemo s ciljem preverjanja znanja izolskih šolarjev na področju ločevanja odpadkov in iznajdljivosti na področju ponovne uporabe. V nagradnem natečaju so sodelujoči učenci javnosti prikazali primere dobrih praks, zmagovalci pa so danes prevzeli vlogo kontrolorjev med nenapovedanimi preverjanji vsebin zabojnikov mešanih komunalnih odpadkov. Gre za pristop, ki preko druženja in igre izobražuje ter dviga zavest otrok do okolja. Otroci pa lahko na povsem varen način ugotavljajo, kaj se lahko na področju ravnanja z odpadki še izboljša.

Vsebino omogoča Komunala Izola
13.12.2017 ob 15:02

Konstantna rast deleža ločeno zbranih frakcij, ki jo Komunala Izola beleži od leta 2011, je plod večplastnega izobraževanja lokalne skupnosti. Največ vlaga v izobraževanje otrok, saj se v podjetju zavedajo, da “sveta ne podedujemo od naših prednikov, temveč si ga izposojamo od naših otrok”. Nujno je zavedanje, da bodo sadove naših navad glede ravnanja z odpadki želi naši otroci, zato jim podjetje omogoča izražanje svojega glasu.

V prvem pregledu vsebine zabojnikov za mešane komunalne odpadke so učenci zabeležili vrsto nepravilnosti: od plastične in kovinske embalaže, ki sodi v zabojnik za embalažo, do oblačil in obutve v dobrem stanju, ki bi jih lahko občani predali Centru uporabnih predmetov (CUP) v zbirnem centru in jim tako podaljšali svojo življenjsko dobo.

Nepravilnosti ob pregledu vsebine zabojnikov so otroci ovekovečili s svojimi kamerami, prisotna pa je bila tudi ekipa RTV Slovenija, ki bo reportažo predvajala v oddaji Po Sloveniji, in sicer danes ob 16.30.

Video posnetek, ki sta ga pripravili učenki Kristina in Emily iz osnovne šole SE Dante Alighieri Izola,si lahko ogledate spodaj:

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno