26 °C
DANES
JUTRI
14 °C
24 °C
01:55
20.06.2018

KOLUMNA: Odziv na poskus diskreditacije portala Regional s strani Polke Bošković

Sredi kampanje za pretekle lokalne volitve, ko smo s sodelavci pripravljali soočenje, ki je temeljilo na specifičnemu konceptu - združili smo vse obalne občine in povabili po dva županska kandidata, ki jima je po dostopnih raziskavah kazalo najbolje -, mi je okrog sedmih zvečer, dan pred soočenjem, ko smo že zdavnaj dobili potrditve udeležbe vseh povabljenih, med njimi tudi Polke Bošković, zazvonil mobilni telefon. 

Draško Golubar, foto: arhiv
10.12.2016 ob 13:26

Foto: Ivana Orleanska, svetnica Rimokatoliške Cerkve

Zakotna ulica na koprskem podeželju. V avtomobilu, obdanem s pozno jesensko temo, sedi kandidatka za županjo Kopra, Polka Bošković – v čustveno popolnoma razrvanem stanju. Hlipajoča in s solzami v očeh mi drži roko in jo nežno boža. Dramatično. Razlog srečanja v popolnoma neprimernem okolju in času je bil z moje strani jasen. Kljub potrditvi bi odpoved udeležbe kandidatke dan pred soočenjem popolnoma zrušil koncept in ogrozil njegovo izvedbo. Kandidatka kljub potrditvi ne ve, ali bi se soočenja udeležila. Zahteva vprašanja vnaprej kljub temu, da je to popolnoma v nasprotju s pravili soočenja. Gospo pomirim, ji še enkrat razložim, da so pravila soočenja za vse enaka, da nihče – vključujoč z njo – ne bo prejel vprašanj vnaprej. Popolnoma nadrealna situacija se zaključi s tem, da gospa kandidatka znova potrdi udeležbo na soočenju.

Dogovori po Polkino

Drugi dan, medtem ko se peljem v Portorož, uro pred začetkom soočenja, mi sporočijo, da gospe Polke Bošković ne bo. Kličem jo, telefon večkrat zvoni v prazno. Zadnji hip se, popolnoma nepripravljen na soočenje, na naš klic odzove Aleš Bržan, takrat kandidat stranke SMC in nam praktično pomaga, da lahko soočenje izpeljemo. Bržan je na prejšnjih lokalnih volitvah prejel 4846 glasov, Polka Bošković pa nekaj malega čez tisoč. Toliko o raziskavah pred volitvami, ki so bile ključ, po katerem smo vabili kandidate iz vsake občine.

Vabila na kosilo po Polkino

V telefonu hranim krepko čez 10 povabil na kosilo s strani Polke Bošković. Odzval sem se enkrat. V Ankaranu na terasi gostinskega lokala letos poleti. Ponudila mi je storitve finančnega svetovalca, kramljala sva o sojenju, v katerem je soobtožena za goljufijo, zlorabe in ponarejanje listin. Takrat sem se spomnil na čas volitev, ko so mi srbski strokovnjaki, ki jih je Polka Bošković angažirala, razlagali, koliko časa so potrebovali, da so gospo prepričali, da mora spremeniti svojo podobo, ki je za percepcijo javnosti seveda izjemno pomembna.

Metamorfoza po Polkino

Polka Bošković, ki je s svojim življenjskim stilom še pred volitvami ustvarjala vtis mlade, ambiciozne ženske z močnim športnim avtomobilom, oblačili visokega cenovnega razreda, katerih vrednost je štirikratno presegala povprečno slovensko neto plačo, se pač nikakor ni skladalo s "Polko na vaši strani", kot se je glasil slogan, s katerim je nastopila na volitvah. V glavi se mi je, medtem ko sem jo opazoval na tisti gostinski terasi, utrnila misel, da so ji uspešno svetovali. Pred menoj je bila drugačna oseba. Skromna pričeska, skorajda "marijanski" videz, neagresivna izbira oblačil in ličil. Polka Bošković je postala politik.

A resnica je tam nekje. Metamorfoza Polke Bošković v skromno žensko srednjih let, ki se žrtvuje za dobrobit drugih, ki ji je mar za živali, ki je edina borka proti strašnemu Županu in se ji, "ubogi ženici", dogajajo vse krivice tega sveta, ne pije vode.

Polka Bošković je predvsem politik, ki se bori za oblast in je javna osebnost, ki na posnetkih, ki so javno dostopni na internetu, odkrito govori o grožnjah s smrtjo.

Je tudi notarka, ki je obtožena sodelovanja v oderuških poslih z notariatom, ki je beležil največji izpad prihodkov med vsemi notariati v letu 2015 v Sloveniji. (vir: Časnik Finance)

 Razkritje po Polkino

"Razkritje", da naj bi bil ta portal financiran s strani občin, konkretno Mestne občine Koper, ni nikakršno "razkritje". Polki Bošković sem na njeno vprašanje na tisti ankaranski terasi to poletje odgovoril, da uspešno sodelujemo z javnimi podjetji ter koprsko, izolsko in piransko občino, ker so ugotovili, da je v zasledovanju obveščanja lokalne javnosti informacijski kanal, ki ga ta portal nudi z zelo dobro obiskanostjo (280.000 različnih obiskovalcev), več kot primeren.

Medijev, ki tako ali drugače sodelujejo z javnimi podjetji in ustanovami, je v Sloveniji nešteto. Za vse "strokovnjake", ki bi radi "ukinjali" medije, pa nasvet - naredite svojega. Poskusite. Vložite svoj denar, postanite dovolj relevantni in oblikujte svojo uredniško politiko. Mogoče vam celo uspe.

Lokalna politika po Polkino

Svetohlinstvo, sprenevedanje in poskus diskreditacije Regionala s strani gospe Polke Bošković z "razkritjem", ki to sploh ni, se je po tiskovni konferenci sredi tedna nadaljevalo tudi na njenem facebook profilu. Javno žaljenje ad personam s strani njenih podpornikov, za kar sem že sprožil kazensko ovadbo, ter pisna komunikacija s strani Polke Bošković, iz katere gre razbrati, da se sploh osebno ne poznava in da nikoli nisva komunicirala, je razlog za pričujočo kolumno.

Razlog je tudi nedvomen interes javnosti po celostni informiranosti in prikazu vseh dejstev, sploh ko gre za osebo, ki je lokalni politik, ki gradi svojo politično podobo na skromnosti, poštenosti in borbi za "malega človeka".

A ga. Bošković ne razume, da se "lažno zgrajene javne podobe" v politiki na dolgi rok ne obnesejo. Koper ni Pariz, Polka Bošković ni Ivana Orleanska in predvsem ni svetnica. Je le svétnica. Občinska.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno