Katere gostilne na Obali je lani zaprla inšpekcija?

Koper

Lani so inšpektorji Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pregledali 1384 gostinskih objektov po Sloveniji. V 59 objektih so odredili zaprtje, začasno zaprtje objekta oziroma prepoved dejavnosti ali procesov. Na Obali so taka neskladja ugotovili v štirih gostinskih lokalih.

Inšpektorji so v okviru inšpekcijskega pregleda preverjali, ali so izpolnjene zahteve živilske zakonodaje, torej izpolnjevanje higienskih pogojev objekta, sledljivost dobavljenih živil, utreznost rokovanja z živili, primernost osebne higiene in usposobljenost oseb, ki delajo z živili. "Izbor objektov za pregled je potekal bodisi na podlagi tveganja, ki ga predstavlja posamezen objekt, bodisi na podlagi prijav," so sporočili na upravi.

Zaprtje, začasno zaprtje objekta oziroma prepoved dejavnosti ali procesov so odredili v 59 gostilnah v državi, štiri med njimi se nahajajo na Obali. To so Gostišče s prenočišči Sv. Katarina, kjer so decembra ugotovili neskladja glede sledljivosti in izdali prepoved uporabe surovin ter začasno prepoved dejavnosti, Pizzeria Kanava v Izoli, kjer so julija ugotovili neskladja glede higiene in notranjih kontrol ter izdali začasno prepoved opravljanja dejavnosti, Ošterija Merenda, tam so decembra odkrili neskladja glede higienske ureditve obrata, ki so prekrški in izdali začasno prepoved dejavnosti in Slaščičarna avtobusna postaja Koper, kjer so jih maja zmotila neskladja glede higiene prostorov in opreme, zato so jim začasno prepovedali opravljanje dejavnosti.

V 24 gostinskih obratih na Obali so inšpektorji ugotovili neskladja, ki so prekrški, a zaradi tega niso zaprli lokalov. Najpogosteje je šlo za neskladja glede prostorov in opreme, pa tudi glede higiene. V 27 gostinskih lokalih na Obali pa inšpektorji ob svojem obisku v letu 2014 niso zabeležili neskladij. Celotno tabelo opravljenih pregledov si lahko ogledate tukaj, vsi okrcani gostinci pa so nepravilnosti že odpravili oziroma zaprli svoje lokale.

Deli novico:

bor |  18 .02. 2015 ob  00: 25
Ja tudi jaz imam s slaščičarno Diana v Izoli slabe izkušnje.....prebavne.
NADA |  15 .02. 2015 ob  16: 29
Zrela za zaprtje bi billa slaščičarna Dijana v Izoli.Se spoznam na te reči in vam povem,da sem dobesedno vohala in okušala stabillizatorje in antibiotike v sladoledu.
Ni prave sezone za sladoled in nekateri pretiravajo s stabilizatorji ali celo antibiotiki.Slaščičarna Dijana je sigurno zrela za zapret....
Pazite se slaščičarjev,ki dano malo na zdravje potrošnikov..otrok,da dobro zaslužijo...
lp
Najbolj |  09 .02. 2015 ob  08: 14
umazane kuharje ima PRIMAVERA v Mercator centru!
Satir |  08 .02. 2015 ob  20: 55
Največja in nehigienična kuhinja je politika, pa je inšpektorji nikakor ne morejo zapret.
inšpekcije  |  08 .02. 2015 ob  10: 27
bi morale malo pogledat tudi po hotelih ,res pogledat ,ne na kavo z odgovornim , ne daj bože ,da spiješ kavo za šankom in gledaš kako natakar streže ,pripravlja naravni juice
čebelica |  06 .02. 2015 ob  14: 29
Gostinstvo bo vedno problem, ker nekateri ne ločijo, kaj je umazano med delovnim procesom in kaj je zanemarjen obrat. Ker nekaj obratov poznam, ki so totalno neurejeni, pa jih na seznamu ni, bi rekla, da se mnogim dela krivica in ni potrebno vsega metati v isti koš.Bodimo strpni in počakajmo, da se glave ohladijo in stvari uredijo.
Furia del West |  05 .02. 2015 ob  22: 43
Furio, Furio,
malo si pobrkal pojme, če si seveda mislil na Slavoja Žižka. Ti si bil povabljen, verjetno ne na svoj račun in si se ravno tako mastil, ne? Sicer pa, koga briga, če je Žižek tam jedel? Enako velja zate? .....povero stronzo ....
Furio |  05 .02. 2015 ob  20: 15
in, ko že o balkanskih kuhinjah :

>> Masleša že ni prava oseba, ki bi lahko naredila kaj več reda na vrhovnem sodišču... <<

- se popolnoma strinjam !! ...
pekara centar kopar |  05 .02. 2015 ob  19: 38
kod nas nema probljem sploh.. dobar friški kebab. Svaki dan smo bolji, čisto ko suza. Ekspres parking, produženo nam ratno vrijeme, bolji od mekdonlds kopar
Furio |  05 .02. 2015 ob  19: 01
@Hudoba razumniška - kako se ti zdi pa kaj ribja restavracija "pri Ribiču" ?... ko sem bil zadnjič povabljen tja na ribe, se je pri sosednji mizi mastil tudi "komunist" Žižek ! ... ;-))
Pekar |  05 .02. 2015 ob  18: 40
"Da sam, da sam pekar, dali bi me htjela ...." E, ko bi videli "higieno" v "Primorski pekarni" (che primorska?) v Kopru, ne bi več uživali v njihovih specialitetah ....
Coko |  05 .02. 2015 ob  18: 30
Danes je nazalost tako delodajalec zaposli kuharja in ta mu mora pripravit hrano pa neglede ce je polna terasa dela dela sam t pocistit sproti metat posodo v stroj na koncu ,ko je vsega konec pa se pocisti kuhinjo .Tukaj bi vec krivde nalozila delodajalcu ,ki sparajo in iskoriscajo delavce sem sama delala in vem kako poteka v gostinstvu .Delas kot zval za bedno nic opravljas vsa dela neves na koncu kaj si kuhar ,pomivalec ali cistilka.Jaz pravim tako ,ce hoces imet dobro hrano in cisto moras sebi priskrbet tudi delavce.
1