Lani so inšpektorji Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pregledali 1384 gostinskih objektov po Sloveniji. V 59 objektih so odredili zaprtje, začasno zaprtje objekta oziroma prepoved dejavnosti ali procesov. Na Obali so taka neskladja ugotovili v štirih gostinskih lokalih.
Katere gostilne na Obali je lani zaprla inšpekcija?
Koper
Inšpektorji so v okviru inšpekcijskega pregleda preverjali, ali so izpolnjene zahteve živilske zakonodaje, torej izpolnjevanje higienskih pogojev objekta, sledljivost dobavljenih živil, utreznost rokovanja z živili, primernost osebne higiene in usposobljenost oseb, ki delajo z živili. "Izbor objektov za pregled je potekal bodisi na podlagi tveganja, ki ga predstavlja posamezen objekt, bodisi na podlagi prijav," so sporočili na upravi.
Zaprtje, začasno zaprtje objekta oziroma prepoved dejavnosti ali procesov so odredili v 59 gostilnah v državi, štiri med njimi se nahajajo na Obali. To so Gostišče s prenočišči Sv. Katarina, kjer so decembra ugotovili neskladja glede sledljivosti in izdali prepoved uporabe surovin ter začasno prepoved dejavnosti, Pizzeria Kanava v Izoli, kjer so julija ugotovili neskladja glede higiene in notranjih kontrol ter izdali začasno prepoved opravljanja dejavnosti, Ošterija Merenda, tam so decembra odkrili neskladja glede higienske ureditve obrata, ki so prekrški in izdali začasno prepoved dejavnosti in Slaščičarna avtobusna postaja Koper, kjer so jih maja zmotila neskladja glede higiene prostorov in opreme, zato so jim začasno prepovedali opravljanje dejavnosti.
V 24 gostinskih obratih na Obali so inšpektorji ugotovili neskladja, ki so prekrški, a zaradi tega niso zaprli lokalov. Najpogosteje je šlo za neskladja glede prostorov in opreme, pa tudi glede higiene. V 27 gostinskih lokalih na Obali pa inšpektorji ob svojem obisku v letu 2014 niso zabeležili neskladij. Celotno tabelo opravljenih pregledov si lahko ogledate tukaj, vsi okrcani gostinci pa so nepravilnosti že odpravili oziroma zaprli svoje lokale.
Ni prave sezone za sladoled in nekateri pretiravajo s stabilizatorji ali celo antibiotiki.Slaščičarna Dijana je sigurno zrela za zapret....
Pazite se slaščičarjev,ki dano malo na zdravje potrošnikov..otrok,da dobro zaslužijo...
lp
malo si pobrkal pojme, če si seveda mislil na Slavoja Žižka. Ti si bil povabljen, verjetno ne na svoj račun in si se ravno tako mastil, ne? Sicer pa, koga briga, če je Žižek tam jedel? Enako velja zate? .....povero stronzo ....
>> Masleša že ni prava oseba, ki bi lahko naredila kaj več reda na vrhovnem sodišču... <<
- se popolnoma strinjam !! ...