20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
18:47
16.11.2018

IZOLA IMA NOV CENTER ZA ZDRAVLJENJE ODVISNOSTI: Na voljo psihiater, splošni zdravnik in psiholog

V zdravstvenem domu Izola so v avgustu odprli nove prostore za delovanje centra za zdravljenje odvisnosti. Pri snovanju prostorov so upoštevali varnostna priporočila in ukrepe komisije za strokovni nadzor, upoštevajoč značilnosti delovnega mesta, naravo dela in morebitna tveganja zaposlenih pri delu.

Vsebino omogoča ZD Izola Foto: ZD Izola
20.08.2018 ob 15:43

Elizabeta Kovačič, višja med. sestra v Centru za zdravljenje in preprečevanje odvisnosti, ter Evgenij Komljanec, direktor.

Z novimi prostori so poskrbeli tudi za vzpostavitev ustreznih fizičnih varnostnih ukrepov. Z selitvijo centra v prostore bivše urološke ambulante so pridobili potrebne prostore za ureditev dodatne ambulante družinske medicine. V centru je zaposlen usposobljen kader z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnim znanjem, ki ga sestavljajo zdravnica specialistka psihiatrije, zdravnik splošne prakse, višja medicinska sestra in magistra psihologije.

Center za zdravljenje odvisnosti sodi v mrežo slovenskih centrov, ki jo organizira Ministrstvo za zdravje RS. V centru so obravnavani zavarovanci s stalnim bivališčem v Izoli in ostali. Center opravlja vse dejavnosti, preventivne in kurativne, ki jih opravljajo drugi centri, vključeni v mrežo. Preventivna dejavnost centra je usmerjena tako v splošno populacijo kot ciljne skupine, še posebej ranljive skupine. Center posveča posebno pozornost komorbidnosti in problematiki sintetičnih drog, ozaveščanju glede škodljivih učinkov, posledic, zapletov ob uživanju prepovedanih drog ter svetovanju.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno