20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
08:49
23.09.2018

DVIG MODRE ZASTAVE NA CENTRALNI PORTOROŠKI PLAŽI: Kopalna sezona uradno odprta! (FOTO, VIDEO)

Javno podjetje Okolje Piran je danes dopoldne s krajšo slovesnostjo uradno odprlo letošnjo kopalno sezono na Centralni plaži Portorož. Ob tej priložnosti so dvignili tudi modro zastavo kot znak kakovosti kopališča. Portoroška plaža je modro zastavo izobesila že enaindvajseto leto zapored, tudi letos pa so izvedli številne investicije, je povedal prvi mož Okolja Piran Alen Radojkovič.

Vsebino omogoča Okolje Piran, foto: arhiv
15.06.2018 ob 14:00

Že enaindvajseto leto zapored je zaplapolala modra zastava, ki je znak kakovosti kopališča, podeljuje pa ga Društvo za okoljevarstveno vzgojo Evrope v Sloveniji (Doves). Modra zastava je najbolj cenjen evropski okoljski znak, prejmejo pa ga le kopališča, ki so zavezana h trajnostnemu delovanju za varno, čisto, urejeno in kakovostno plažo s pestro ponudbo.

Zbrane je nagovoril direktor Okolja Piran Alen Radojkovič, ki pričakuje letos še boljšo turistično sezono od lanske, saj trendi kažejo na večjo obiskanost. Poudaril je, da so tudi letos izvedli številne investicije na plaži in jo nadgradili.

Kot vsako leto so popravili lesene dele pomolov, opravili manjše investicije znotraj objektov, zamenjati so morali tudi palme, ki jih je uničil palmov vrtač, z novimi drevesi. Ob tem je izpostavil eno največjih investicij v letošnjem letu. "Skupaj z našimi najemniki in sosedi je bilo v tem obdobju v objekte, ki stojijo za nami, investiranih kar milijon evrov. Uredili smo tudi nove servisne prostore, ki so nujno potrebni za delovanje plaže kot tudi pristanišča v Portorožu," je pojasnil Radojkovič.

Na uradnem odprtju Centralne portoroške plaže so bili med drugim prisotni tudi piranski podžupan Bruno Fonda, nacionalni koordinator programa Modra zastava Boris Šušmak iz društva Doves, direktorica Mestne knjižnice Piran Patricija Višnjevec in direktor koprske knjižnice David Runco.

Na plaži bo tudi letos potekal niz dogodkov in aktivnosti Ustvari si poletje.

V zadnjih letih so na Centralni portoroški plaži, ki obsega prek 29.000 kvadratnih metrov kopenskih in 25.000 kvadratnih metrov morskih površin, nadgradili in izboljšali ponudbo za obiskovalce vseh starosti, ki se zelo radi pridružijo telovadbi, plesu, branju in raznim otroškim delavnicam. Prizadevajo si, da bi se kakovostna ponudba na plaži v prihodnje še izboljšala, saj bi s tem v piransko občino privabili še več obiskovalcev.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno