20 °C
DANES
JUTRI
19 °C
29 °C
03:10
19.10.2018

DRUGA FAZA DEL NA FORNAČAH: Predvidena tudi zaključna ureditev plaže

Okolje Piran obvešča, da bodo danes pričeli z drugo gradbeno fazo sanacije tlačnega voda in razcepnega jaška na centralni čistilni napravi Piran.

Vsebino omogoča Okolje Piran, foto: arhiv, Okolje Piran
17.09.2018 ob 14:13

Lokacija gradnje bo na tamponskem platoju na plaži Fornače. V prvi fazi leta 2017 je že bil saniran gor-vodni del tlačnega voda. Dela na cevovodih so se v prvi in se bodo tudi v drugi fazi izvajala po tehnologiji vgradnje sanacijskih mas (armirani poliester) z zračnim pritiskom, razcepni jašek pa bo vkopan in betonske izvedbe.

Obravnavani kanalizacijski sistem predstavlja izpustni del sistema, ki prečiščene vode iz Centralne čistilne naprave Piran odvaja preko tlačnega voda in razdelilnega jaška do podmorskega izpusta in nato v morje. Gradbena dela bo izvajalo podjetje Gradnje Polak Gabrijel Polak s.p. iz Primoža pri Šentjurju, pogodbena vrednost investicije znaša 350.000 evrov (brez DDV), dela pa bodo končana predvidoma decembra.

V sklopu investicije je predvidena tudi zaključna ureditev Plaže Fornače. Območje gradbišča, ki je prikazano na skici zgoraj, se bo delno tlakovalo, delno pa hortikulturno uredilo. Gradbišče se nahaja znotraj območja arheoloških najdb, zato je Okolje Piran pred pričetkom del pridobilo vsa potrebna soglasja ter zagotovilo sodelovanje ZVKDS OE Piran in izvajalca predhodnih arheoloških raziskav.

Okoliške prebivalce in uporabnike parkirišča prosijo za razumevanje in spoštovanje prometne signalizacije, ki bo veljala v času izvajanja del.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno